Konstmaterial anpassat för resa

Innehåller affiliate-länkar

Dags att åka på semester, se många nya platser, fota och få inspiration till nya målningar.

Hur gör jag egentligen?

Som många andra som målar så hinner man inte alltid att stanna upp på vackra platser och ta fram staffliet, penslar och färger för att måla i 5-6 timmar. Då funkar det bättre att fota i olika vinklar för att sedan åka till studion och måla av en eller flera foton, då hinner man samtidigt vara lite social under resan och inte bara sitta och måla.... Men det finns dock inget härligare än att sitta ute i landskapet och måla, friluftsmåleri som även kallas plein Air.

Material för resan

Om du vill ta med dig konstmaterial på resan, men har för lite utrymme i resväskan så finns en lösning, ta med akvarellfärg! Nu under sommaren har dessutom många affärer som säljer konstmaterial rea, så det kan vara en bra tid att fylla på förrådet. Jag besökte Kreatima som just nu har rea på akvarellblock och akvarellfärger.

Du kan använda akvarelltub, pennor eller som jag fasta block med akvarellfärg. Är du nybörjare så rekommenderar jag en bra instruktionsbok..

Akvarellpapper är ett måste när du målar med akvarellfärger, ett vanligt papper suger inte upp färgen lika bra. Det finns olika kvalitéer och allt beror på vad du vill måla. Vill du att papperet ska ha lite struktur eller vara helt slätt? Hur detaljerat tänkte du måla? Jag brukar använda ganska slätt papper till illustrationer och detaljrika målningar och ett papper med mer struktur när jag vill att det ska vara mindre detaljer och låta färgen flyta ut mer. Denna gång köpte jag ett slätt papper eftersom det blir mer skissbetonade bilder med och utan detaljer.

Okej, då var jag klar inför resan! Fattas bara en vattenbruk, ett par penslar och en blyertspenna. Ja, och så kläder såklart! Vart ska vi resa? Följ med bloggen så får ni se! 😉

Gillar

Kommentarer