Konstkurs i helgen

Innehåller affiliate-länkar

Söndagskurs

Under söndagen höll jag en intensivkurs i måleri för nybörjare. Kursen är fördelad på fem gånger över en period på fem veckor. Nu höll jag kursen under en heldag eftersom kursdeltagarna inte bor i Stockholm. Fördelen med en heldagskurs är att det inte blir för många avbrott i arbetet förutom lunch och fikarast.

Art 1 - Grunderna i måleri

Kursen vänder sig till nybörjare och handlar om grunderna i måleri. Lektioner i färglära, materialkännedom samt att arrangera och måla ett stilleben.

Kursen bedrivs i kurslokaler men denna gången hölls kursen i ateljén eftersom kurslokalen inte var tillgänglig under söndagen. Fördelen är att jag kan visa mycket av det material jag själv använder när jag målar. Nackdelen är att det är litet, därför tar jag emot max två stycken, är det större grupper är vi i kurslokalen.
Hur mycket man hinner med att måla på fem lektioner beror lite på hur mycket man går in på detaljnivå. På mina kurser vill jag att eleverna ska få måla så mycket som möjligt, eftersom det är då man lär sig mest. Vi använder oss av akrylfärg som torkar snabbt, vilket också gör det lätt för kursdeltagarna att ta med sig sin målning hem efter kursens slut för att fortsätta hemma om inte målningen hinner bli klar.
De duktiga kursdeltagarna hann med mycket, och målade i stort sätt klart sina tavlor. Kursens längd är 5 timmar, men det finns även en kurs på 10 timmar. Då hinner man med att måla en tavla till, svårighetsgraden höjs då en aning med ett svårare arrangemang med blommor och fruktskål.

Intresseanmälan

Är du intresserad av att gå i en kurs i måleri? Hör av dig till mig eller boka direkt via min hemsida.

Gillar

Kommentarer