Konstkurs i fri konst

Innehåller affiliate-länkar

E-art

Vad är E-art?

E står för emotionell. I E-art kursen arbetar vi utifrån våra egna känslor och upplevelser, vad som för stunden känns rätt att måla. Vi jobbar med det inre som inspirationskälla i det kreativa arbetet. Att måla fritt och direkt på en canvas utan att bli hämmad av begränsningar i det tekniska utförandet.

Focus är att skapa mer tillit till sin kreativitet och glädjen i själva utförandeprocessen. Här kan nya uttryck uppstå samtidigt som man har roligt.

En slags art-brainstorm.

Ny inspiration

E-art är också för dig som känner att du fastnat i ditt uttryckssätt och vill få ny inspiration och letar efter nya intryck. Att hitta nyckeln till just din förmåga eller öppna upp dörrar till nya intryck till förnyelse är något som jag gärna hjälper till med.

Vi gör detta främst utifrån fritt arbete utifrån olika inspirationskällor. Därefter tittar vi tillsammans på hur vi kan vidareutveckla uttrycket.

Stress & Överansträngning 

Mycket idag handlar om utseende men vi glömmer ofta insidan. Med E-art tar du även hand om din insida måleriet får dig att varva ned och ger dig ett utrymme till reflexion. Det är även bra för dig som har översträngningssymptom. Konsten kan bli ett verktyg att ta sig tillbaka, ett sätt att läka sig själv genom att göra någonting där du får möjlighet att vila den aktiva delen av hjärnan som orsakat överansträngningen och använda din hjärna på ett nytt sätt.

Enligt forskare och terapeuter kan måleri göra gott för den mentala hälsan.

Skapande aktiviteter har förespråkats av psykologer i många årtionden. Inom så kallad "konstterapi" används till exempel målning och skulptur för at hjälpa klienter att minska oro, uttrycka känslor och förbättra sitt självförtroende.

Måleri kan inte ersätta den behandling som uppstår i mötet mellan en terapeut och en klient, men den kan definitivt ge positiva effekter, enligt den amerikanska konstterapeuten Marygrace Berberian.

Kreativitet har en läkande förmåga. Intryck utan uttryck leder till betryck, mrd dos konstnärligt uttryck i veckan mår insidan bra.

E-Art lektioner på plats eller distans

Om du bor i Stockholm har du möjlighet att gå kursen i kurslokal, men även om du bor på någon annan ort i vårt avlånga land eller befinner dig utomlands så kan du måla på distans. Det går till så att vi möts 5 eller 10 ggr via Skype. Du får uppgifter som du löser på egen hand samt tillsammans under de Skype samtal vi har. Du redovisar arbetet via mail.

Boka dina första lektioner idag! 

Pris 1350 kr (5 lektioner)

Välkommen

KONTAKT

Gillar

Kommentarer