Försommar

Innehåller affiliate-länkar

Sol på Kristi Himmelfärdsdag

Alla dagar och stunder räknas. Vi närmar oss den ljuvliga sommartiden. Tillsammans traskade vi ut på vår lediga dag för att fånga dagen med kameran. Jag använder min Iphone och Johan sin Canon kamera.

Hötorget

På Hötorget började det kurra i magen.... Vilka smarriga färger! Fotade med Canon kameran.

💚Pilträd💚

Trivs med alla vackra pilträd runt Kungsholmen.

Det växte ett pilträd på gården som vi var tvungen att ta bort eftersom rötterna förstörde grunden. Saknade trädet så mycket att jag målade ett pilträd.

Reflections of Green

Olja på Galleriduk 80x60 cm.

Inspirationskälla Kungsholmsstrand, där pilträden törstigt ringlar sig ut i Karlbergssjön för att dricka. Får mig att tänka på hur det står till med våra egna vattenkällor. Vattennivån är historiskt låg efter vinterns dåliga snömängd och vi behöver mer regn. Det leder mig vidare till tanken om dagen som skulle "fångas", kanske inte bara landet är torrt utan kanske även vi svenskar är lite torr?

Vi räknar våra dagar efter någon som stod och skrek "Ni som törstar, kom och drick!". För ca 2000 år sedan stod Jeshua (Jesus) i Jerusalem och erbjöd vatten ur en källa som aldrig skulle ta slut.

Vilken källa hade han tillgång till? Vad var det för vatten? Ett levande vatten som porlar inombords och som aldrig tar slut....

Jag tror vi alla behöver en riktigt stor klunk av det vattnet.

💦💦💦

Trevlig Kristi Himmelsfärdsdag!


Äntligen dags för lunch

Det blev en sen lunch idag, men vi lever inte av bröd allena. 😉

Blev inspirerad av småkockarna i gårdagens TV program och gjorde Smørrebrød av lax och fin grön sparris. Det blev en festmåltid på bröd!

Gillar

Kommentarer