Dröm ateljé

Innehåller affiliate-länkar

Inspirerande ljus dröm 

Det viktigaste i en ateljé är ljuset, utan det naturliga dagsljuset kommer färgerna inte riktigt till sin rätt. Det finns mycket bra belysning, men ingenting kan jämföras med dagsljus. Varje konstnärs dröm är en ateljé som badar i dagsljus. Jag har därför sökt inspiration och idéer. Hoppas bilderna är inspirerade för dig som kanske funderar på hur du ska inreda din ateljé.

Fönsterdröm

Denna vackra gamla ladugård omvandlades till en konstnärs studio av den franskbaserade ryska målaren Yuri Kuper. Restaurerades 1980, huset går tillbaka till 1500-talet. När han hittade den gamla herrgården i Pays d'Auge i Normandie var det i dåligt skick, nästan bortom reparation och förfallen efter århundraden av försumlighet. Det tog Yuri ett år att förvandla det till det vackra och snygga utrymmet det är idag.

Pykś vackra ateljé i Österlen

Ett måste i ateljén är ett stort arbetsbord! 

Kanske arbetar du helst stående med ett staffli, men med ett stort bord har man även möjlighet att skära ut passepartout eller rama in canvas tavlor. Här en härlig arbetsyta att jobba på.

Bra förvaringslösningar för tavlor

Cool förvaring av penslar!

Ateljé i en container

Kanske inte en drömlösning att jobba i en container, men ljuset finns där! Konstnären Brian Phillips jobbar i trä och med containern i skogen så har han nära till råmaterial.

Genom att låta sig inspireras så får man idéer till sin egna ateljé, man kan ju i alla fall börja med en skylt. ;-)

Gillar

Kommentarer