Carrick-a-Rede, Rep-bro

Efter The dark hedges så åkte vi längst med den vackra nord-kusten på Irland tillbaka till Amara B&B i Burt, Londonderry, kusten bjuder på otroligt vackra och spektakulära vyer! Som tex rep-bron vid Carrick-a-Rede.

Lite läskigt var det att ta sig över i det våta och blåsiga vädret, men vad gör man inte för lite äventyr?! 😁

Carrick-a-Redes upptäcktes av fiskare som byggde den första rep-bron över till ön. På ön finns ett rikt fågelliv bl.a. lunnefågeln samt gott om lax i havet runtomkring ön.


Även på denna plats har en del scener från Games of Thrones spelats in.

Så här ser man ut efter en dag i ur och skur med piskade vind. Tur man hade håret uppsatt. 😳 Kan ju inte direkt säga att det var bra för förkylningen att vara ute i kraftig storm, men våra snälla värdinnor på Amara B&B bjöd på varmt Irländskt té till frukost med dunderhonung och då klarar man det mesta. De har mycket att lära ut om både smått och gott dessa Irländare.😉

När man åker längst med kustvägen kommer man så småningom till Amara B&B och på vägen dit finns fullt av sevärdheter, hade tyvärr inte tid att se alla.

När vi kom till Giant's Causeway, en plats där havet format klipporna så det ser ut som kuber, hade vi inte möjlighet att stanna för att se eftersom det var tok-mycket folk där, bilar överallt! Men vi bjuder på en bild, så ni får en hint om hur det ser ut.

Efter så mycket intryck blir man ordentligt hungrig och vad passar väl bättre än en stor portion fish & chips!

Gillar

Kommentarer