5 dagar kvar!

Innehåller affiliate-länkar

Jag har Vernissage om 5 dagar. Det är hög tid att fernissa tavlorna och göra klart allt inför utställningen! Tänk att det är alltid lika spännande varje gång! Den här gången åker jag till Nye utanför Vetlanda till ett vackert Karolinerslott på Trollebogård.

Att fernissa tavlorna är bland det sista jag gör inför en utställning. Jag brukad använda mig av olika slags fernissor beroende på vad jag ska fernissa. Det finns matt och blank fernissa. Jag föredrar blank fernissa eftersom det ger fin lyster i målningen. En blank fernissa kan dock göra det svårt att fotografera konsten eftersom ljuset kan reflektera ytan på den fernissade målningen. Det finns både spray och vätska som man målar på ytan. Jag föredrar spray. Jag använder pensel för få en jämn yta efter det att ytan sprayats.

Ja, då börjar tavlorna bli utställningsklara, behöver bara göra fästen på baksidan. Till det använder jag krokar eller häftpistol och ståltråd. Man kan även använda starkt snöre men jag tycker att en tunn ståltråd håller bättre.

Vi ses på Trollebogård! Vernissage 10 juni kl 11-17. Utställningen pågår under hela sommaren. Välkommen!

Nina

Gillar

Kommentarer