Vikten av Återhämtning...

Puh! Lördag. Äntligen får jag möjlighet att återhämta mig.

Alla människor är olika. Vi hämtar energi och återhämtar oss på olika sätt. Vissa har inga problem alls med att fylla helgerna med olika aktiviteter och resor och andra behöver helgerna för att varva ner.

- Vilken kategori tillhör du?

Eller är du kanske nåt mittemellan? Som jag. Jag kan både ha en fullbokad helg med aktiviteter både fredag, lördag och söndag, älska det och få energi av det. Och jag kan ha en helg utan någonting inplanerat, ta dagen som den kommer, småplocka lite och verkligen njuta av det.

Men om jag har en fullbokad helg, som förra helgen, då jag inte hinner återhämta mig, så får jag lida för det hela veckan, som den här veckan. Att gå och lägga mig tidigt räcker bara för att återhämta mig från den arbetsdagen och klara av nästa dag, inte för att återhämta mig från helgen. Energin räcker bara nätt och jämnt för dagen som är. Att då dessutom vara på facklig konferens med nya människor och dessutom gå ut och äta middag en kväll var nästan mer än vad jag klarade av. Det går, absolut, och jag har trevligt men sen MÅSTE jag vila upp mig ordentligt!

Jag älskar ju att planera. Och jag är duktig på det. Jag tror det hänger ihop. Jag har en vän som brukar säga att det inte finns några slumpar, allt har sin orsak. Och jag tror också det. Jag har blivit bra på att planera för att jag måste det, jag behöver det, för att må bra. Så det är väldigt sällan jag har grejer att göra både fredag, lördag och söndag...det händer mest när det inte finns något annat alternativ.


Så idag har jag tagit det lugnt. Spelat in och redigerat 3 videor, sminkat Tilda som skulle på bröllop (inte hennes eget bröllop! ), tittat på en film med barnen och bara tagit det lugnt. Vilat. Hade jag INTE vilat idag så skulle jag blivit sjuk. Så funkar jag. Det är bra att veta hur man funkar och vad man mår bra av!

- Hur gör du när det kör ihop sig? Ställer du in saker eller kör du bara på (som om det inte fanns en morgondag)? Det finns inget som är rätt eller fel. Det viktiga är att du lyssnar på dig själv och gör på det sättet som du mår bra av.

Ha en fortsatt skön lördag, alla fina

Från sömntutan Carina😘😴

  • Nära Unnamed Road, Västerås

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229