Våffelbuffé och bäbisblommor...

Våfflor, våfflor, våfflor i stora lass!
Redan halv 10 började jag grädda de första ”vuxenvåfflorna” med kokt potatis i smeten. De skulle serveras med creme fraische, röd och svart stenbitsrom, röd lök och räkor tänkte jag. Sedan gjorde jag ett lass helt vanliga frasvåfflor och hivade in det hela på 100 grader i ugnen.
Lagom tills alla barnen kom satte jag på det belgiska våffeljärnet och gräddade på belgiska och vanliga våfflor, så att de kunde få börja med helt nygräddade våfflor.

Och oj, som vi åt och drack, tills vi nästan sprack! Det är ju så gott med våfflor och egentligen inte svårt alls att göra så det borde vi ju faktiskt göra oftare tycker jag. Särskilt vuxenvåfflorna blev riktigt goda! Det värsta är ju all disk och smet som kladdar och att göra rent våffeljärnen efteråt... men vad tusan, nån gång ibland kan man ju faktiskt ta det besväret!

Sen blev jag lite firad eftersom jag fyllt år nu i veckan...Och tjejerna är ju så himla fiffiga...De kom tydligen ihåg att jag förut nån gång önskat mig fler champagneglas från Indiska, så jag fick 4 stycken nu! Och en fin lukta-gott flaska med såna där pinnar som man ska ha i rummet. Åh, så överraskad och glad jag blev!

Tjejerna tyckte jag fått till det så fint här hemma och så kom de med lite tips till bokhyllan. Välkommet!

Jag hade rensat ut böcker som jag läst och inte kommer läsa om och som jag tyckte de skulle läsa så de fick med sig varsin kasse hem. Jag har fortfarande alldeles för många böcker men nu blev jag av med ett hyllplan böcker iallafall!

Mina bäbisblommor från Saintpaulan jag tog sticklingar från i höstas, hade nu vuxit till sig så pass att de var redo att flytta hemifrån. Tjejerna tog motvilligt emot varsin kruka och var tveksamma till hur länge de skulle lyckas hålla liv i dem...Moderblomman kommer ursprungligen från min mamma så det vore ju trevligt om de kunde leva vidare i hennes älskade barnbarns hem...

Nu är det dags att knyta sig för imorgon väntar nya festligheter, tjoho!

Ha en härlig påskaftonskväll alla fina

Från våffelgräddaren Carina😘😋

Gillar

Kommentarer

Ulvelotta
Ulvelotta,
så fint med gul ögonskugga, dagen till ära💄nouw.com/ulvelotta
Ninahs_small_world
Ninahs_small_world,
Tack så mycket! 💛 Ja, visst blev det lite påskigt?!🐣🌺nouw.com/ninahs_small_world
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229