Vad gör en assistanshund?

För ett par veckor sedan var Vicky och jag på en föreläsning om Assistanshundar. Det var Autism-och Aspergerföreningen i Västmanland som arrangerade detta och eftersom vi båda två är genuina djurvänner så ville vi självklart gå!

Vi visste inte så mycket om vad assistanshundar gör och inte vilka olika krav som ställs på dem så det var väldigt intressant.

Det finns hundar som kan hjälpa sina människor med att hämta och lämna saker, ta av och på kläder, visa när telefonen eller dörrklockan ringer eller när vattnet på spisen kokar. Det finns hundar som känner när människan har insulinkänning eller är på väg att få ett epileptiskt anfall eller när det är ”grön gubbe” eller trappor upp eller ner. Fantastiskt!

Det vi var mest intresserade av var Assistanshundar Psykisk Hälsa eftersom det ligger oss närmast. Vicky mår bra och är glad nu men för bara 3-4 år sedan hade hon det väldigt jobbigt i skolan så vi minns det fortfarande och vet hur snabbt något kan ändras i någon riktning.

En Assistanshund Psykisk Hälsa är ett stöd för sin människa. Hunden kan bryta människans isolering genom att ta med sig människan ut på promenader. Den kan stötta människan när denne ska åka buss eller gå och handla eller påminna människan att denne ska ta sin medicin.

Om människan blir orolig kan hunden lugna henne genom att sätta sig bredvid som stöd eller lägga huvudet i knät.


En sak som hunden Leffe kunde var att kramas. Att kramas är bra att kunna om människan är ledsen, orolig, känner sig ensam eller bara känner att hon behöver en kram. Det gjorde Vicky, så Leffe fick en chans att visa hur duktig han var på att kramas riktigt riktigt länge!

Ha en skön fredag alla fina

Från mig, Carina😘

Gillar

Kommentarer

Fobibella
Fobibella,
Å vad fint med en sån hun 😋 Vore nog bra för mig med en vovve som sällskap. nouw.com/fobibella
Fobibella
Fobibella,
Å vad fint med en sån hun 😋 Vore nog bra för mig med en vovve som sällskap. nouw.com/fobibella
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229