Tankar kring Black Friday

Imorgon är det Black Friday. Det har alltså gått drygt ett år sedan jag inledde mitt köpstoppsår för makeup. Det var runt Singles Dag 11/11 som jag först fick upp ögonen för den köphets som råder i november vilken kulminerar på Black friday. Jag tyckte det blev för mycket av det goda helt enkelt!

Nu har jag ju kört ett köpstopp ett år och under det året avslutat de flesta mejl-prenumerationerna, så jag överöses inte alls lika mycket av olika köpuppmaningar längre. För mig är Singles Day, Black week och Black Friday ingen grej längre.

Hur bra är Black Friday då? Eller är den bara av ondo? Jag skulle vilja svara att det beror på. Om du länge gått och suktat på någonting som du verkligen vill ha så kan du ju passa på att köpa den på Black Friday. Om den är billigare då vill säga. Jag läste i Dagens Industri att många kritiker hävdar att det i stor utsträckning är en bluff-rea. Många butiker smyghöjer priserna före Black Week och när Black Friday infaller så sänker de priserna till normalt marknadspris...

Vill du veta vad en varas normalpris är så gå in på till exempel Pricerunner och jämför priserna. Där kan du även se vad varan kostat historiskt och vad som är ett bra pris.

Tänk även på att inte spontanshoppa. Då har du ingen koll på om priset är bra och du riskerar att shoppa mer än vad du tänkt. Allt är ju inte billigt bara för att det är Black Friday så låt dig inte luras!

Jag nobbar Black Friday även i år och laddar istället för ett No, no, no buy year 2020! 😅

Shoppa smart och håll i plånboken imorrn!

Ha en fortsatt fin torsdagkväll alla fina

Från Black Friday-nobbaren Carina

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229