Ser du stjärnan i det blå?

Brukar du titta på stjärnorna? Har du sett en stjärna falla nångång? Har du kanske till och med sett ett stjärnfall?
Om inte, så har du din chans just nu!

Varje år omkring den 12:e augusti passerar jorden genom meteorgruset Perseiderna. Mycket av stoftet i molnet är 1000 år gammalt men det finns delar som lossnade så sent som 1862. Bara för 150 år sedan! Nästan nyss! Det är coolt! Meteormolnet består av små sandkorn som när de stöter ihop med vår atmosfär förångas och då uppstår ett ljus, som ett streck, som vi uppfattar som ett stjärnfall.

Så inatt klockan 00.30 gick vi ut på gården mellan husen. Där har vi en sten som vi la oss på och blickade upp mot himlavalvet. Det dröjde inte länge förrän vi började se stjärnfallen. De vita strecken kommer plötsligt och försvinner lika snabbt. Råkar du blunda så missar du det, men du får snart en ny chans. Under de 45 minutrarna vi låg där såg vi flera stjärnfall. Det var verkligen magiskt!

Bäst som vi låg där på stenen så kom två harar förbi. De satt och betade en bit ifrån oss. Så vi hade verkligen fint sällskap i den ljumma augustinatten. 🐰🐰


När en ligger sådär i mörkret och kikar upp mot himlavalvet så får en verkligen perspektiv på livet. På vad som är viktigt. En inser hur liten jorden är i vårt solsystem. Hur liten Vintergatan är i Universum. Och hur liten en själv är på jorden. Det känns plötsligt fel att ta sig själv på för stort allvar, för vad spelar det för roll när solen slocknar?

Så du som vill se en stjärna falla, eller flera, och få lite perspektiv på livet och din betydelse för mänskligheten, gå ut i natten och blicka upp mot himlen efter mörkrets inbrott och bara ta emot.

Och ingenting blir sig någonsin likt...🙏


Ha en härlig dag alla fina

Från Starstrucked Carina😘🌟

Gillar

Kommentarer