Nyårskrönika 2019

Grisens år 2019 är slut och vi blickar redan framåt. För så snabba är vi att kasta ut det gamla och omfamna det nya. Och även om året nu är slut så vill jag ändå dröja kvar vid det en liten stund. Jag vill knyta ihop säcken och summera mitt 2019.

Året började med en visshet om förändring. Det enda som är stabilt är förändringarna brukar jag säga.

Att flytta till ett ABW, aktivitetsbaserad kontor, sög musten ur mig de första månaderna på året. Jag visste inte att jag skulle bli så påverkad av en förändring. Men när jag framåt maj insåg att jag var en HSP, högkänslig person, så föll bitarna på plats. En högkänslig person är nämligen väldigt känslig för förändringar...

Där 2018 kunde sammanfattas med ordet FÖRÄNDRING, blev 2019 alltmer stabilt. De förändringens vindar som blåst in i mitt liv med en blandning av sött och salt, dur och moll, hopp och förtvivlan, glädje och sorg under 2018, mojnade och avtog. Och med lugnet kom STABILITETEN.

Viktoria trivs i sin skola där hon får vara bara sig själv. Där hon duger och är alldeles perfekt, precis som hon är!
Axel började på Rudbeck vilket är ett stort steg framåt mot hans mål att bli teoretisk fysiker och rymdforskare.

2019 skulle bli ett hälsoår hade jag bestämt och jag började gå korta kvällspromenader. Mitt mål var att gå en promenad varje dag. När jag nu ser tillbaka på 2019 så ser jag att jag har 25 dagar med färre än 2000 steg. Det är dessa dagar jag inte har gått någon promenad alls. De dagar jag haft svårast att gå en promenad är fredagar och söndagar. På fredagarna har jag varit utpumpad efter arbetsveckan och söndagarna har ofta varit min vilodag. Jag tror på vardagsmotion och på att en promenad om dan ger goda hälsovinster så det får bli min utmaning i år. En promenad varje dag. Kort som lång. Det SKA gå! 👣 Självklart laddar jag mitt friskiskort och fortsätter yoga och gymma. 🙏💪

Män kommer också, och går...”Kärleken kommer, kärleken går. Kysser du en står det 100 och gråter. Mister du en så står det 1000 åter” Klart överdrivna siffror om nån frågar mig och det är iallafall inte sant i den här nästintill övermogna åldern👵🏻... Dessutom räcker det gott och väl med en. Så jag fortsätter att hoppas och tro...

Vänskapsband knyts och försvinner också. Det är livets gång. I år har fler vänskapsband återknutits än försvunnit. Det känns gott.

Så vad är den viktigaste insikten för mig att ta med in i 2020?

Jag fortsätter på den inslagna vägen. 2020 ska jag leva för att behålla och förbättra min hälsa. Jag ska träna för att stärka mitt hjärta, mina lungor och mina blodådror. För att må bättre helt enkelt.

Jag ska skratta mer tillsammans med de vänner jag trivs bäst med, så att skrattrynkorna gör glada fåror i mitt ansikte.

Jag ska äta fler goda middagar med min familj och mina vänner.

Jag ska bada mer naken i månskenet ute på Ön.

Jag ska äta fler ostron och dricka mer äkta champagne. Taittinger till exempel. 🍾🥂

Jag ska gå fler promenader i skog och mark.

Jag ska sjunga högre och falskare än Håkan Hellström. I juni möts vi igen!

Jag ska våga mer och vara mindre feg. I år ska jag våga åka badring efter båten...

Jag ska sluta skjuta upp roliga saker.

Livet är förgängligt. Det är bättre att prova något så du vet att du inte gillar det, än att aldrig våga försöka.

Det är bättre att misslyckas, för då vet du att du vågade göra något du inte redan behärskade.

I år vill jag leva och känna att jag lever.

Med detta, mina vänner, känner jag mig redo att gå vidare, mot nya upplevelser och utmaningar. Det är en ny dag idag. Och ett helt nytt år. Ett nytt decennium. Vem vet vad det (eller jag för den delen 😂🤣😅) kommer ha i skötet?!

Vi har inte sett slutet än. Bara början.

Gott Nytt År, alla fina

Från mig, Carina😘🎉🙏👌

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229