Hur är det att vara Högkänslig - HSP?

Det här inlägget har jag förberett ett halvår! Jag visste inte hur jag skulle börja så det fick helt enkelt ”ligga till sig” litegrann.

I juni var jag på en föreläsning om Högkänsliga personer eller Högsensitiva personer, HSP. Jag har upplevt mig som extra känslig när jag är trött eller stressad men jag trodde inte jag var högkänslig. Det dröjde dock bara 5 minuter in i föreläsningen så förstod jag att jag var det!

Föreläsaren Merja Jäderholm berättade hur hon fungerade, tänkte och kände och igenkänningsfaktorn var stor, som man brukar säga...

Plötsligt fick jag svaren på varför jag kände som jag gjorde och tänkte som jag gjorde...Jag har verkligen tänkt mycket på mitt beteende det senaste året och haft många funderingar kring varför jag beter mig och känner som jag gör...och det var så skönt att få en förklaring!

Jag har spelat in en första video där jag berättar om några situationer där jag reagerar annorlunda än många andra och som jag funderat väldigt mycket över. Just de här sakerna är typiska för högkänsliga personer så det har varit jätteskönt att få förklaringen till mitt beteende!

Några av de saker jag pratar om är att jag behöver bearbeta intryck på ett djupare plan, jag är väldigt känslig för koffein, jag orkar bara med en viss mängd socialt umgänge i taget, jag känner av andra människors sinnesstämningar och upplever ofta att andra människor inte berättar hela sanningen för mig, eftersom det de säger inte stämmer med det jag känner av! Jag kan höra på en människas röst i telefonen att något har hänt även om hen gör allt för att dölja det. Usch, det kan inte vara lätt att ha mig som nära vän! 😅

Jag kommer prata mer om detta med högkänslighet och jag har planerat två delar till på min youtubekanal. Jag väljer att synka mina blogginlägg med youtube-klippen så mina följare på mina olika medier får samma information samtidigt! Gå gärna in på min Youtube-kanal ”Ninahs Beauty” och kolla!

- Är du högkänslig? Känner du någon som är högkänslig? Hur påverkar det dig/hen?

Ha en fortsatt härlig första advent, alla fina

Från en högkänslig person, alltså jag, Carina😘🤯

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229