Helgkul

Den här helgen har det varit full fart! Med mina mått mätt...

I lördags kl 08.30 klev vi på bussen till Tom Tits i Södertälje. Det var vår fackförening som arrangerade resan. Vi var där mellan 10 och 18 när de stängde. Jag var där senast för 3 år sedan så det fanns ju mycket att upptäcka och återupptäcka.

Vi började med att ta trapporna upp till våning 4 och åka rutschbana ner. Jag tyckte det var lite läskigt och efteråt var jag alldeles darrig i benen. Jag är verkligen ingen karusell-och berg - och dalbanemänniska! 😅

Vi gick några vändor i mörka rummet vilket alltid är kul. Tänk så beroende vi är av vår syn! Och tänk så läskigt det är att känna sig fram med händerna när allt är kolsvart...

När Viktoria behövde lugn och ro så gick vi in i Tysta Rummet och satte oss. Ju längre tid vi satt där desto mer hörde vi från stojet utanför.

Vi åt buffé i restaurangen och där lyckades vi hitta ett bord i hörnet, vilket är en perfekt placering för Viktoria. Hon gillar att ha ”ryggen fri”.?

Igår var det dags för årets julbak! Alla barnen samlades i köket där jag förberett två härliga degar; en dubbel med saffran och en dubbel vanlig bulldeg.

Ungdomarna knådade och skapade både vanliga och ovanliga lussekatter. Den största kreationen dom alla fem var inblandade i checkade in på 288 gram i gräddat skick!

Jag är tyvärr ingen bullmamma. Jag tror det beror på att min mamma var för duktig på och för intresserad av att baka, så jag behövde liksom inte börja själv. Hon hade alltid bullar i frysen och försåg oss med fulla bullpåsar närhelst vi träffades. Det var så självklart att kunna äta ”mormorsbullar” så ofta vi ville. Dock känner jag mer och mer att det är mysigt att baka, speciellt när vi gör det tillsammans. Jag funderar på att börja baka matbröd till att börja med för det tycker jag är galet dyrt!

-Brukar du baka? Vad bakar du? Har du något bra recept att dela med dig av?

Ha en fortsatt skön måndag alla fina

Från trötta Carina😘😴

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229