Dagsljus och promenader


När klockan var 15.30 idag var det fortfarande ljust ute. Härligt att de äntligen börjat vända så pass mycket att det märks! Den här veckan har jag verkligen känt av mörkret eftersom det varit mörkt både när jag åkt till jobbet och hem så att passa på att ta lunchpromenader har varit riktigt bra!

Den här tiden på året är det många som känner sig trötta hela tiden och det är vanligt med vinterdepression. Jag ska inte säga att jag är jättekänslig för mörkret men visst har jag generellt sett ett större sömnbehov på vintern. Och jag sover faktiskt mer under vinterhalvåret.

Anledningen till att vi blir så trötta på vintern är att när vi inte får något dagsljus så sätter serotoninproduktionen inte igång i kroppen. Får vi för lite dagsljus så får vi alltså lägre nivåer av serotoninet vilket behövs för att vi ska känna oss pigga och glada. Ett sätt att få igång serotoninet är alltså att gå ut och fånga det dagsljus som finns. Det funkar även om det är molnigt ute, eftersom dagsljuset ger oss mer ljus än inomhusbelysningen.

Den här veckan har jag tagit små lunchpromenader varje dag. Det har verkligen varit skönt att få se lite dagsljus (och faktiskt även lite sol) samtidigt som jag har fått min dagliga promenad.

Jag har faktiskt lyckats gå ut en promenad varje dag i år så det känns väldigt bra!

- Brukar du gå en lunchpromenad? Känner du att du blir mindre trött då?


Ha en skön söndagkväll, alla fina

Från ljussökaren Carina😘🌞

  • Wellness
  • Nära Unnamed Road, Västerås

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229