Börjar tröttna på att alltid höra samma saker dag in och dag ut och folk som kritiserar hur jag väljer att leva. För det första så säger jag det här till er alla, lägg alltid dina behov först för dig själv men respektera andra. För att ingen ska missförstå det jag säger, då det alltid händer, så ska jag ge exempel på vad jag menar. Om du är vän med någon som alltid trycker ner dig så ska du våga säga till eller lämna den där vännen då du måste tänka på ditt välmående först och främst. Men du ska inte tvinga din vän att vara din slav för dig. Alltså våga välja bort folk från ditt liv men tvinga ingen annan att ändra sig för dig.

Jag har både varit i ett långt förhållande och varit singel, alla har väl varit singel men att vara singel innan och efter första förhållandet har en stor skillnad. Många som aldrig har varit i ett förhållande (ett seriöst, inte när du gick på dagis eller var med någon en månad) har en speciell syn på att förhållanden alltid är bättre än att vara singel, man kanske bara pratar med någon för att man vill ha just ett förhållande. Om man väl hamnar i ett seriöst förhållande så kommer man helt klart stöta på många problem och bråk. Av egna erfarenheter så vet jag att förhållanden kan slita på dig psykiskt och fysiskt, än om du är med världens bästa kille så kommer något jobbigt ändå uppstå. När man är tillsammans med någon så är man förhoppningsvis kär, annars borde man kanske lämna. När man är kär så är man överkänslig, man tänker alltid på den andra personens behov först men man kan även bli väldigt självisk mot den här personen och man förstår inte det fören efter förhållandet har tagit slut. Jag ångrar att jag lät mig vara svartsjuk och kan skämmas ibland över mig själv fast jag hade mina anledningar och jag var inte den enda parten som var svartsjuk. Man lär sig saker man vill undvika i sin nästa partner. Det finns vissa egenskaper som blir en direkt turn-off för mig då jag inte vill gå igenom samma sak som förut då det slet på mig. Om det funnits en anledning till att ett förhållande tagit slut innan så ska man inte riskera att det händer igen för då kommer man tappa tillit till andra och må dåligt själv. Nu ska jag skriva saker jag tycker är jobbigt eftersom att jag själv inte vill ha något förhållande.

Jag har stött på många killar som har bara gått rakt på sak och säger att de vill bli tillsammans.
Jag har haft några killkompisar som efter ett tag börjat flörta, först blir det vänskapligt så jag hänger på för att jag tror bara att de är snälla och man är nära vänner men sen kommer det där när de börjar bli svartsjuka och man märker mer och mer att killarna försöker bestämma, bli sur lätt och vill försöka göra en svartsjuk och sen kommer det ut att de vill vara tillsammans, sen blir vänskapen förstörd för att de inte kan se det på ett annat sätt. Då har man plötsligt förlorat en vän.

Många vet att jag inte vill ha ett förhållande, det känns för komplicerat och jag vill inte kasta mig in i något som jag vet inte kommer hålla för jag vill inte förlora fler vänner. Jag vill inte heller börja dejta folk för att då kan det bli svårt att gå tillbaks till vänner om man har varit det innan eller så kommer kanske någon bli besviken när man börjat på något som inte kommer leda till något.

Än fast jag inte vill ha kille så är jag fortfarande en människa och kan ha sexlust. I början av mina singeldagar så var det jättejobbigt då jag hade stor sexlust men jag ville fortfarande inte ligga med vem som helst och det hade folk svårt att förstå. Jag var sexuellt frustrerad så att det påverkade min koncentration och jag blev arg lätt så jag försökte hitta någon som jag visste bara ville ha sex och någon som jag fann attraktiv på samma gång, men bara för att jag flörtade med många killar samtidigt och var ärlig om att jag bara ville ha sex med dem så blev jag kallad hora och många trodde att jag låg med alla och att det var fritt fram. Mina kompisar däremot tyckte att jag var för petig och att jag skulle ta vem som helst men det skulle inte jag vilja. Varför är man en hora för att man har sexlust utan att ha ett förhållande?

Jag trivs med att vara singel och jag tänker fortsätta med det tills jag träffat någon som ändrar på det men jag är inte redo för det än och tror inte jag kommer ha ett förhållande på ett långt tag men man ska aldrig säga aldrig, men nästan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej, jag får många frågor angående skolan nästan varje dag så tänkte skriva det jag vet om min skola själv. Jag ska gå Fysik och kanske idrott för att läsa upp och få betyg i ämnena då fysik är viktigt för att komma in på vissa linjer. Jag går IM här i Söderhamn men kommer bara vara på skolan två gånger i veckan. Utöver det har jag praktik på Bill och Bulls katthem. Idag var vi till och med på Norrtull som är en av Söderhamns grundskolor och många blev överraskad av att se mig där. Men det var bara att vi lånade ett klassrum där. Trodde jag skulle få ångest av att åka dit igen men jag saknar nästan grundskolan om jag ska vara ärlig. När klasserna var blandade, jobbiga långa dagar, dålig mat osv men det var så mycket skönare att gå i grundskolan då man inte blev typ jagad av sin mentor för att man var sjuk en gång. Vet inte varför riktigt jag saknade grundskolan, mådde skit när jag gick där men kanske för att det ändå var en av de bättre perioderna i mitt liv. Jag kommer i alla fall söka in på gymnasium till höstterminen och kommer få börja om första ring, det roliga är att jag alltid velat bli klar skolan så tidigt som möjligt så att jag kan skaffa mig ett liv och flytta samt jobba men nu blir det ett år extra och jag kommer att vara 20 när jag går ut trean. Nu vet ni allt jag vet.

Likes

Comments

Jag har börjat till och från med gym förut och fått slutat på grund av brist på pengar, för lite tid på grund av gymnasiet, när jag fick min sjukdom förra året och att jag inte trivdes på mitt förra gym av personliga anledningar. Jag funderade länge på vilket gym jag skulle välja och besökte tre andra i stan och kände att ena hade för mycket folk och jag blev helt enkelt stressad av det. Jag frågade bland kompisar om de olika gymmen, läste om dem osv och tillslut valde jag Everytime Fitness för att då kan jag gymma i Gävle om det blir så att jag kommer in där till höst på gymnasiet. För det andra så ska min kusindotter Lollo även börja gymma igen och hon har kort där så kändes ganska kul att ha en gymkompis.

Mitt motivation är hög nu på att gymma, det här är vad jag verkligen har behövt efter att ha suttit hemma och växt i min säng. Jag kommer ha gymkort där minst ett år då de har bindningstid och det är skönt för att då slipper jag tänka "Varför ska jag träna när jag ändå inte kommer ha råd med gymkort nästa månad?" Sen eftersom att jag har ganska lättsamma skoldagar plus att det blir ett sommarlov innan jag börjar gymnasiet så kan jag fokusera på att göra gymmet en rutin och om jag börjar i Gävle behöver jag inte sluta gymma bara för att man kommer hem sent och är trött för att då kan jag gymma i väntan på tåg och så vidare så den här gången kommer jag inte sluta.

Igår var första dagen och lämnade inte gymmet fören jag inte kunde gå eller lyfta armarna och min kondition är typ sämst i hela världen så tar det lugnt med den. Gymmet var hemtrevligt och det var ljust så man blev pigg samt väldigt lugnt så att man kunde fokusera, gott vatten också än fast jag är känslig för dofter osv. Idag gick jag också men körde inte lika hårt men fokuserade mer på magen som jag inte tränade så mycket igår. Imorgon tror jag att jag ska fokusera på kondition.

Förresten missa inte att jag och Lollo har skapat en Instagram där vi ska lägga ut videor, mest från gymmet, vi tyckte att det var en kul idé eftersom att vi är ganska mycket nybörjare än fast båda har gått på gym förut men ni kan följa våran resa på Instagram där vi heter @blondesfitnessfun och vi kanske lägger upp annat kul om vi gör något kul ens. Det var allt för mig, kommer kanske skriva om hur skolan varit för mig första veckan sen men lovar inget.

Hittade förresten en jättemysig vit långärmad men tunn träningströja från Nike när jag letade annat som inte fanns i min storlek.

Likes

Comments

Hej, en grej jag ofta funderar på är hur man tar emot komplimanger? Jag är inte ensam om att ha svårt med det och när jag funderar på det så är det ganska sorgligt att så många har svårt med det för att det betyder att människan har dåligt självförtroende och antagligen fått höra en del dåliga saker om sig själv. Om någon säger till mig att jag set bra ut eller har en fin kropp så skämtar jag antingen bort det eller så är jag bara ärlig och säger att jag själv inte förstår mig på hur människan tycker det. Jag märker att när man ger andra (mest tjejer) komplimanger så reagerar de på samma sätt. Jag tror nästan varje människa har komplex över något eller inte är nöjd med en viss del av utseendet. Jag har alltid mått dåligt över att min näsa är stor och att jag har små läppar samt små bröst. Det roliga är att jag har haft vänner, även bästa vänner, som just pekat ut att jag har en stor näsa, små läppar och små bröst. Ni kan ju fundera ett tag vad som händer med någons självförtroende om de redan mått dåligt över något och sen får höra av folk som stått nära och betyder mycket att det stämmer vad man själv har tänkt. Det går inte att skylla längre på att man bara är hård mot sig själv eller bara går igenom en period för att man är en tonårstjej. Man har fått det bekräftat av folk som borde egentligen vilja göra allt för att få en att må bra över sig själv. Jag skulle själv inte ens kunna se något fult i en människa som jag var vän med eller hade ett förhållande med, jag kan bara se det fula i människor som betett sig dåligt mot mig och det är inte så konstigt. Jag hoppas att jag under detta år ska få ihop pengar till att fylla läpparna, då kommer även min näsa se mindre ut och om jag fortfarande stör mig på näsan så får jag väl fixa ihop pengar till att fixa den också och kanske då kommer jag kunna ta emot en komplimang. Men varför kan jag inte bara säga "Tack." när någon ger mig en komplimang? Jo, jag har svårt att tro på folk när de säger något snällt om mitt utseende eftersom att jag har hört tvärtom av så många, det känns som att de kanske bara försöker vara trevliga och jag blir nästan stressad och vet inte vad jag ska svara när någon säger något snällt, det är lättare för mig att ta emot när folk vill säga negativa saker om mig? Jag ska försöka ändra på det och lära mig ta emot komplimanger men det kommer bli svårt då det sitter så hårt i mig. Det påverkar mitt liv så mycket att jag verkligen måste göra något åt det så nu ändrar vi på det här. En sista sak, enligt mig är du som läser det här fin, glöm inte det. Ta komplimangen du behöver inte svara på det, bara ta emot det.

Likes

Comments

Nu har det varit en massa lediga dagar och god mat. Alla börjar prata om att skolan snart ska börja igen och jag fick reda på att jag inte blivit inskriven än, har fortfarande inte fått gå på möte angående praktik. Jag har grov ångest över skolan och jag är orolig att jag kommer att börja spy igen. Ni som känt mig i minst ett år eller följt min blogg ni vet hur det var förut. Skolan har alltid varit jobbig för mig sen dagis, har bytt två gånger och jag slutade mitt i 9an så redan när gymnasiet skulle börja förra hösten kändes det konstigt. Alla vet hur det känns efter att man har haft sommarlov, tänk dig att inte gått i skolan på ungefär ett halvår och sen börja i gymnasiet i en annan stad. I början hade jag grova magkramper i kanske två månader ständigt än fast skolan var jätterolig, det blev lite bättre men jag blev fortfarande helt slut efter varje dag och jag slutade gå i skolan kanske slutet av november så jag gick bara tre månader och nu ska jag börja på ett nytt ställe. Jag har en stor oro över att börja skolan igen och att jag ska få magkramper, det värsta är om jag inte kommer trivas. Jag börjar redan nu må illa, dock saknar jag att gå i skola och ha en rutin samt något att göra men jag vet hur lätt det är för mig att få tillbaks min sjukdom och jag vill verkligen inte dit igen. Jag vill inte vakna på morgonen med kramper, spy på vägen till skolan, inte kunna äta någonting, inte ens goda saker. Att inte våga gå ut för man vet inte om man kommer behöva spy och höra alla frågor om man är magsjuk och behandlas som att man är besmittad av pesten. Jag börjar bli väldigt deprimerad, sover hela tiden, äter allt och inget, rör mig inte, går inte ut, kollar ibland inte ens på telefonen. Ja, jag mår dåligt och det är jobbigt då jag försöker tänka positivt nu 2018 men det är verkligen inte lätt och ursäkta om jag beter mig skumt och har gjort det ett tag. Vill bara att allt ska bli bra, saknar sommaren hemskt mycket också då jag i alla fall kunde få se ljus och inte frös ihjäl om man gick ut. Puss på er...

Likes

Comments

Gott nytt år säger folk men Fuck this shit, I'm already out. Inte ens gått en dag och året har varit dåligt. Beror dock på min mens och att jag har feber, huvudverk och illamående på köpet men vi alla vet vad vi kommer säga om 12 månader. "Det här var fan sämsta året hittills." Vi människor är för negativa för att ens få säga saker som "God jul och Gott nytt år." Låter ganska negativ jag vet och det är en av grejerna jag ska ändra på. Måste ta och bli positivare. 2015 var ett år jag ändrades helt och lärde mig säga nej och stå upp för mig själv, 2016 upptäckte jag mycket nytt medan 2017 var lite kaos.

Jag upplevde kärlek, gick igenom mitt första break up och det var väl en milstolpe i livet, tror den känslan var sjukare än kärlek ärligt talat. Dock blev det bra sen hände det igen men gick bättre den andra gången. Sen lärde jag mig skillnaden på att älska och att vara kär.

Jag fick tre katter i mitt liv som hjälpte mig när allt kändes jobbigt. Skulle egentligen bara bli en men blev ju tre och de är de bästa individerna jag lärde känna under året.

Jag gav upp skolan två gånger, första på grund av sjukdom och andra på grund av fel val. Jag började gymnasiet och pendlade varje dag till Gävle och det var något nytt, började sakna grundskolan då man inte blev jagad av skolan om man hade feber en dag.

Jag har haft dålig psykisk ohälsa och lärt mig att psykologer och läkare inte kan hjälpa mig och att det är bäst att klara sig själv bara. Mina matvanor har varit helt ur fas och ska fixa dem i år.

Klippte lugg, klippte kort, färga mörkt, färga rött, färga rosa och sen blekt och färgat silver. Nu är jag tillbaks som blondin.

Fick mitt första riktiga jobb och det har varit väldigt kul och lärorikt.

Fått många nya vänner men tyvärr så fanns de flesta inte kvar tills detta år men det känns bäst så.

Hänt väldigt mycket som ni ser och jag ska satsa på att bli positivare och snällare samt börja träna i år och fokusera på min hälsa och lägga ner mer tid på mina mål.

Aja, nu är vi positiva och säger gott nytt år och önskar er lycka till med era nyårslöften som ni säkert redan har fuskat med, det har jag. Blev inte ens fyrverkerier i stan så räknas det som nyår än?

Likes

Comments

De flesta kan sitta hemma flera dagar i rad, kanske en hel månad utan att ens fundera på om de ska gå ut. Folk tycker ofta att det är konstigt att jag brukar gå ut med vänner varje dag och att jag åker ut på affären med familjen om de ska åka. Många går till skolan, kommer hem och sen är de hemma. Jag dör inombords, jag får panikattack av att inte ha något att göra, jag känner mig fasthållen och blir extremt deprimerad och vill knappt finnas kvar. Just nu har jag bara gått ut med en kompis på två veckor. Jag vet att för vissa låter det till och med mycket och visst det är en massa högtider men det är inte på grund av dem jag sitter hemma, det är mer personligt. Varje dag mår jag sämre och sämre. När jag inte kan gå ut så börjar jag tröttna på allt. Vill inte ens ut och handla eller gå på en promenad. Det leder därefter till att jag inte ens orkar gå till kylskåpet eller in på telefonen. Jag har börjat sova bort mina dagar och spenderar onödigt mycket tid på snapchat. Jag blir bara lat av att inte gå ut, man kan ju tänka att jag skulle kunna göra saker hemma eller börja träna men för mig blir det allt eller inget. Det enda som får mig glad just nu är mina små fluffbollar. Utan deras galenskaper här hemma vet jag inte hur galen jag skulle bli själv. Andra tycker att det är skönt att vara hemma men för mig är det som att bli inlåst. Kan inte ens sminka mig just nu och då blir det ännu mer tid över och allt det här känns bara jobbigt. Börjar utveckla en skräck för att träffa nya människor också. Finns folk som vill träffas men får bara ångest och vågar inte gå ut för att jag har glömt hur man är glad och trevlig, jag övertänker och tror jag kommer sabba det eller att jag inte skulle vara den enda blyga och då skulle det bara uppstå en väldigt jobbig och tyst stämning. Någon annan som känner igen sig får gärna skriva, känner mig ensam och oförstådd.

Likes

Comments

Mellandagsrean är igång och jag var så himla glad att det fanns GlamGlow-produkter framme på reabordet. Jag tog den blåa för att jag visste att ansiktsmasken luktade jättegott och den var även bäst för torr hud. Fick den jättebilligt runt 150kr och deras produkter brukar vara dyrare. Min absoluta favoritprodukt är från GlamGlow så jag hade typ världens högsta förväntningar. Den luktar typ banansmoothie och jag älskade doften så himla mycket. På kvällen när jag hade tvättat ansiktet med micellar så skulle jag sedan testa den här. Man skulle ha tre klickar på fingertopparna och sprida ut i sitt ansikte och sen skulle man fukta fingrarna med vatten och massera så att det blev skum, blev inte direkt skum heller som man tänkt sig. Sen tvättade jag av det med vatten och torka mig. Kändes väldigt torr i huden även fast den skulle vara återfuktande så använde en kräm som aldrig gett mig reaktion tidigare och när jag hade på den på min torra hud så sved det så jag märkte redan då att något var fel. Nästa dag hade jag röda fläckar på mina kindben där man brukar ha highlighter typ och jag brukar aldrig vara röd där. Senare på kvällen fick jag fler utslag och nu imorse är jag helt uppsvälld och röd överallt. Nu när man läser om produkten så är det en massa folk som har varit med om samma sak även för ansiktsmasken i samma variant. Det verkar vara väldigt svårt för vissa att bli av med det här och det konstiga är att de rekommenderar att använda rengöringen två gånger per dag? Jag ångrar att jag köpte den men Kicks var snälla och lät mig få pengarna tillbaks. Kul att det här händer några dagar innan nyår? Den enda dagen man kan överdriva smink och ändå gå ut, enda dagen man ens syns bland människor. Det är inte värt att köpa den här och riskera för man kan få svårt att få bort och speciellt om du har känslig hud. Ni kan i alla fall se hur min hud reagerade, det svider och bränner. Vågar inte ens duscha för det gjorde bara ont av att få regn på sig. Jag ger denna produkt minuspoäng!

Likes

Comments

Men hej, har nog förlorat en drös läsare eftersom att jag inte har uppdaterat på en evighet. Vad gör jag just nu och hur mår jag? Varför har jag inte bloggat? Det har hänt mycket sen sist. Det första är att jag inte går i skolan, andra är att jag aldrig vet hur jag mår längre. Det här med skolan. Jag kände att djurvård inte alls var min grej, lektionerna var tråkiga och ointressanta och jag ville ju ändå inte jobba med djur i framtiden. Det enda djuret jag är nördigt intresserad av är ju katter och vi lärde oss inget om katter. Pendlingen var väldigt jobbig också och jag mådde psykiskt dåligt av allt tillsammans. Jag ska istället plugga upp några betyg som kan bli nödvändiga och gå på IM. Jag vill gå stylist för det är typ det enda jag skulle vilja jobba med som man kan utbilda sig till men då måste jag fortsätta pendla och samtidigt har Söderhamn ingen utbildning som riktigt lockar mig. Jag vet aldrig hur jag mår längre, vissa dagar är jag glad, har största självförtroendet, kan äta nyttigt, tränar och gör vettiga saker medan jag andra dagar ligger i soffan som en ful potatis och vill ge upp på mitt liv. Jag har inte haft motivation till något. Mina dagar ser alltid lika ut. Vaknar, är förkyld eller allergisk, sminkar mig, drar i soffan, följer med mamma till affären, lägger mig i soffan, snapar. Men nu tänkte jag sikta på att jobba för de drömmar jag faktiskt har. Kanske svårare att uppnå än andras drömmar men ska sätta upp en plan och börja jobba och därför är jag tillbaks på bloggen. Har planerat att göra några videor, ta bilder, börja träna och snart så ska jag komma dit jag vill! Har ingen motivation men tänker fejka att jag har en tills jag får en. Skriv gärna vad ni vill läsa om ni som har mig på Snap! Här får ni gulliga kattbilder för det är den enda glädjen jag har just nu.

Likes

Comments

Ni vet mina matproblem och ni vet att jag har fokuserat på att i alla fall fylla magen sen jag blev sjuk tidigare i år. Jag har fått svårare med mat än vad jag haft innan och jag har även fått en ny grej för mig och det är att jag hetsäter. Jag har skrivit upp små mål som jag tänkte dela med er som ska hjälpa mig att äta mer nyttigt och inte hetsäta mer än vad som behövs och även skära ner på skräpmat och choklad. Jag är helt ur balans och äter som om att jag skulle ha mens varje dag.

Innan jag skriver ner listan så tänkte jag skriva hur min dag har sett ut. Jag och min kompis sov över och jag vaknade sent och blev erbjuden kebab och tunnbröd men min kropp sa till mig att den inte vill ha kött eller bröd. Blev erbjuden en röra man blandar ihop med kakao, socker och vispgrädde och jag är alltid sugen på saker med kakao i så det tackade jag ja till. Jag blandade i mer än vad jag borde och mådde illa för att det blev för mycket grädde samt att jag fick grov ångest att jag åt något onyttigt. Sen drack jag upp resterna av min Monster ifrån gårdagen. Sen har jag varit ganska duktig och bara druckit vatten än fast vi har julmust hemma. Dock har jag inte druckit så mycket men jag försöker i alla fall. Sen åkte jag och mamma till affären och skulle köpa bananer och frysta jordgubbar till smoothie och då fick jag henne att köpa grönsaker och dipp då jag är väldigt chipssugen så tänkte jag om att jag skulle byta ut till grönsaker. Smakar nästan likadant när man har dipp, grekisk yoghurt har många bra påverkningar på kroppen har jag läst och det är vad vi använder när vi blandar dippen. Vi köpte några grönsaker jag vet att jag kan äta dränkt i dipp och vi köpte ett äpple om det skulle bli så att jag blev sockersugen senare på kvällen. Jag har ätit smoothie och grönsaker och det känns bra. Jag ska försöka att gå på en promenad eller träna hemma då jag rör mig för lite och min kropp orkar knappt vardagliga ansträngningar längre. Kommer kanske att uppdatera bloggen om det här då jag inte skriver om något annat längre så då kan jag slå två flugor i en smäll.

Här är listan på vad jag ska tänka på för att ha kontroll över vad jag stoppar i mig.

•Högst äta en dålig sak per dag.
•Äta saktare.
•Mindre portioner.
•Lägga in mer grönsaker och frukt.
•Lära mig äta fisk.
•Vänta tills jag verkligen är hungrig.
•Börja träna.
•Minska mjölk i kaffe och te.
•Variera maten.
•Ta promenad minst en gång om dagen.

Likes

Comments