Hej vänner! nu sitter vi på tåget påväg hem från en helg i Stockholm. Tänkte skriva dag för dag.

Fredag: Tåget gick tidigt på morgonen och vi var uppe i Stockholm runt lunch. Vi lämnade väskorna på hotellet och gick och åt på en kinarestaurang. Efter en bit mat gick vi vidare till stan en stund innan vi åkte tillbaka till hotellet. Vi fixade oss och åkte till salong Wallmans. Där lyssnade vi på blivande stjärnor blandannat Martin Stenmark startade sin karriär där. Vi åt trerätters och de både showade och serverade mat. De var riktigt bra och kvällen var toppen.

Lördag: var det shopping som stod på schemat. Vi åkte även ut till djurgården för en bit mat och där serverades det husmanskost. En klänning och ögonbrynspenna var det som fick följa med mig hem. På kvällen åkte vi till hamburger börs för att lyssna på Niklas Strömstedts och äta tre rätters. Även denna kväll var riktigt trevlig.

Söndag: bar det av till det naturhistoriska museumet för att kolla på 3D bio och gå i deras mysiga växthus. Efter åkte vi in till stan igen och hann gå där en liten stund innan det var dags att åka hem igen.

Vädret har varit toppen, helgen har varit toppen och jag hade gärna stannat ett par dagar till. Denna gången var det jag, olof, min ena syster, våra två kusiner, Måmi och Viking som åkte till Stockholm.

Lite blandade bilder från helgen.

Likes

Comments

Idag stod markarbete på schemat för Dixi, stärka och bli mjuk. Detta i form av studs och två små hinder på rakt spår med 5 galoppsprong emellan. I högergaloppen har Dixi svårt att hålla kvar högergaloppen och byter gärna över till vänstergalopp när man hoppar över två småhinder på rad. Förövrigt så byter han inte galopp om man inte ber om det men jusst i denna övning lägger han gärna in ett byte. På slutet blev han fin och bibehöll högergaloppen. Denna övningen är bra och man kan även öva på att länga och korta galoppsprongen mellan hinderna, rida på ex 4 enagången och 6 galoppsprong andra gången. I förrigår kom även mina nya stövlar, nu vill jag bara ut och tävla.

Likes

Comments

Idag var det äntligen fint väder och jag tog av hästarna täckerna efter mitt och Dixis dressyrpass. Det märktes att dem tyckte att det var väldigt skönt. Dixi gick riktigt bra och vi galopperade mycket, han blev mjuk i sidorna och fin i formen. Imorse vinkade vi av min ena syster på flygplatsen för att hon ska spendera ett år som aupair. Det var lite sorgligt men jag önskar henne all lycka och hoppas att hon kommer trivas bra och att ett år går fort.

Även vår ena katt Zoro tyckte att det var skönt att solen sken idag och hoppas på att våren kan komma igång på riktigt.

Likes

Comments

Var först inte sugen på att ge mig ut men bestämde mig för att jogga en liten runda ändå. Längsta rundan för i år och jag känner att träningen börjar ge lite resultat. Dock får jag inga bra tider när jag joggar och jag har någon spärr som stoppar mig. Hoppas att det snart släpper lite men jag är nöjd över att km börjar bli längre.

Mål: Har inga direkta mål när det kommer till joggningen jusst nu. Sattsar mer på gymmet att bli stark i kroppen. Men vill självklart ha bättre kondis och jogga på under 7 min per km.

Likes

Comments

Älskar att grillsesongen är igång. Hemma gjord tzatziki:

1/2 gurka
1/2 tsk salt
2 dl turkisk matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 krm svartpeppar

Gör så här:

Riv gurkan och lägg på dubbelvikt hushållspapper. Strö salt på gurkan och låt den ligga ca 15 min. Pressa ur saften och blanda gurkan med yoghurt, vitlök och peppar.

Likes

Comments

Fredagen startade upp helgen med en myskväll med mitt hjärta. Vi åt tacos och kollade på film. På lördagen var klockan ställd tidigt och det blev massa pyssel i stallet, förberedelser inför pay and jumpen och en härlig skogstur med min syster. På kvällen blev det pizza och bowling med kusinerna och efter det mötte jag upp mina vänner som förfesta. Vi avslutade kvällen på Harrys innan jag skjutsade alla hem. På Söndag var klockan åter igen ställd tidigt och vi genomförde vår pay and jump. Den blev uppskattad och det kom små samt stora duktiga ryttare för att hoppa vår bana. Efter en hel dag i padocken i tyvärr lite halvkasst väder gav jag mig ut på en mystur med Dixi. Även fölis kom på lördagen så de blev en del mys med honom.


Likes

Comments

Godmorgon alla fina och godmorgon fredag. Startade min morgon tidigt idag då jag valde att vara med på ett pass kvart i 7. Kunde haft sovmorgon idag egentligen då vi börjar skolan sent men kunde inte motstå att svettas på gymmet en stund. Nä men målet är att gå på två pass i veckan och eftersom passet jag hade planerat att gå på i går kväll var borttaget så ställde jag klockan tidigt idag istället. Nu i efterhand var det bra för jag behövde hjälpa till i stallet igår. På lördag får vi hem fölisar och deras boxar behövdes tvättas innan dem kommer.

Helgen kommer bestå av mycket häst och annat skoj. Dixi får stå för sommarbilden idag när det regnar ute och man längtar extra mycket efter lite värme.

Likes

Comments