Header

God afton?

Jag, som många andra ungdomar i detta land, har varit rökare. Eller tekniskt sätt, så kanske jag fortfarande räknas som rökare. Jag hade absolut ingen anledning, allt handlade om att kompisar gjorde det. Jag var dum nog att ta en cancerpinne, och bli beroende av skiten.

Att röka, var för mig en stor skam. Jag skämdes när jag hade en cigg i munnen, det var som att en liten pinne kunde ta all min värdighet ifrån mig.

Att sluta röka är en blandning mellan lätt och svårt. Det är svårt att sluta, men ibland finns det lättare stunder. Suget efter nikotin finns kvar, och att se/lukta att någon röker är hemskt, det är lite som en mardröm. Vanan finns även kvar, att suga på en smal pappersrulle och lämna rök efter sig, det är något som man vant sig vid och sent kommer att avvänja sig ifrån.

Men jag är en kämpe, jag ska inte låta små ynkliga pinnar vinna över mig, jag är en stark individ och jag vill bevisa ATT JAG KAN!
Jag och min kompis gjorde igår en dea. Den av oss som tar en cigg först, oavsett om det är imorgon eller om 30 år, ska swisha den andra 100 kr. Det kändes som en viktig motivation, att man har något att kämpa mot, att slippa betala 100 kr.

Detta inlägg var ju aningen flummigt, men jag har ett viktigt budskap. Om du röker, sluta genast! Rökning ger dig ingenting, alltså seriöst, INGETING. (Förutom lungcancer)


Likes

Comments

God eftermiddag folket!

Jag heter Michel Nilsson Segelson och är en 16 årig skånsk kille. Jag har haft huuur många bloggar som helst innan, och ingen av dem har jag tagit seriöst.
Men nu är jag tillbaka med en ny blogg, och jag har bestämt mig lite om vad bloggen ska handla om.

Jag ''lider'' av diagnosen ADHD och jag vet att det är en intressant sak, och att folk faktiskt vill läsa lite om det. Så däför tänkte jag: ''varför inte? VI KÖR!''.
Det kan bli enformigt om jag varje dag skriver inlägg som bara handlar om ADHD, för tro mig, det kan bli lite enformigt! Så därför tänkte jag koppla in lite andra roliga saker, som jag tycker är roligt, typ ''mode'' (jag slänger på mig kläder och lägger upp det här, typ) och livsstil-ish.

Jag förväntar mig inte några läsare över huvud taget, men detta är en sak jag gör för att jag tycker det är kul! Liksom, det är lite terapi för mig, dessutom lär det vara roligt och läsa detta i framtiden, om typ 10 år!

Detta var allt för denna gång,
Hejdå! 😂

Likes

Comments