Header
YouTube
IKpojken

I måndags så inledde jag en arbetsperiod på tre veckor, då jag ska jobba i Totebo Lanthandel och då tänker ni nog "vart fan ligger Totebo?" Det är en ort som ligger mellan Vimmerby, Västervik och är bara en dryg mil ifrån min hemort Hjorted.

Jag brukar använda ett ordspråk "For money, you need to work!" Och det har jag verkligen följt i sommar. Jag har innan lanthandeln jobbat två veckor på en äldreomsorg i Hjorted som heter Nynäsgården och kommer att återgå till Nynäsgården efter att jag har avslutat dessa tre veckor på Totebo Lanthandel.

Varför skulle man vilja jobba i en butik i Totebo av alla ställen? Kanske ni tänker, jo det är för att det är en helt annan gemenskap mellan kunder och personal. Det är så mycket trevligare att jobba i en butik i en mindre ort, där alla känner alla och det blir så mycket roligare för kunder och för oss som jobbar här.

Som alla förstår är det lite extra tufft för en butik som ligger i en små ort men i Totebo och i Hjorted tar befolkningen verkligen sitt ansvar, man handlar det nödvändigaste och även mer vilket leder till att butiken överlever. Skulle det hända butiken något negativt så finns det så många eldsjälar i bygderna som är villiga att hjälpa till för butikens bästa. Det är helt fantastisk!

Ser verkligen fram emot dessa veckor hos Bertil (ägare för butiken) och hans butik!

(På den nedre bilden ser ni ett foto taget med min chef Bertil som också kallas för "Bessen")

(båda bilderna är ifrån Google)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej kära vänner

Har efter lång tid återfunnit motivationen att börja blogga igen. Jag har saknat det ganska mycket, just för att få dela med sig av sitt liv och både för att ge och hylla inspiration till er som läser.

Jag kommer nu att blogga mer om min vardag och även lite om mode och musik.

"The time is now!"

Likes

Comments