Sightseeing Sønderjylland: Trøjborg Slotsruin

Et gensyn med barndommen

Da jeg var lille, plejede vi at tage på mange ture i min familie. Vi var aldrig ude at rejse, men der blev gjort meget ud af at tage på ture rundt i området.

Ét af de steder, jeg tydeligt husker at have besøgt med familien, er Trøjborg Slotsruin. Jeg husker, at vi har været forbi ruinen nogle gange og da vi sad og planlagde en tur til Rømø, var jeg nødt til at føje seværdigheden til vores liste - også selvom det var en lille omvej hjem.

en hyggelig og eksklusiv oplevelse

Lad mig understrege med det samme: Trøjborg Slotsruin er IKKE en sønderlig stor oplevelse.

Men den er hyggelig. Virkelig hyggelig - specielt fordi du virkelig har mulighed for at gå på opdagelse i ruinen og komme helt tæt på og opleve den. Noget man ikke altid har mulighed for ved seværdigheder, som ofte har afspærrede områder mv..

Det fedeste ved oplevelsen er også det faktum, at du har ruinen stort set for dig selv. Der er ikke særligt mange mennesker i området og dem der kommer er ofte folk, der selv er på hyggetur og derfor giver meget plads til hinanden. Vi gik rundt i den gamle ruin i 10-15 minutter og havde faktisk området helt og aldeles for os selv, hvilket gjorde oplevelsen ekstra hyggelig.

En middelalderborg fra 1300-tallet

  • Trøjborg blev oprindelig opført i 1300-tallet og gik under navnet “Trojas Borg”, som er hentet fra græsk mytologi.
  • Ruinen ligger ca. 15km nord for Tønder i Sønderjylland
  • Trøjborg blev genopført i 1580’erne som en renæssance herregård, hvor dele af det originale fundament er blevet genbrugt.
  • I 1854 blev Trøjborg revet ned, da staten ikke ville overtage slottet.

Følg på bloglovin' for de seneste opdateringer og på instagram for endnu mere <3

Synes godt om

Kommentarer