Hvordan man snyder sig til ferie følelsen - uden at have ferie

Billederne er taget af søde Lisbeth Vestergård

Sommerferie følelser - minus sommerferien

Er du én af de heldige, der netop har haft sommerferie, eller måske stadig har?

Så heldig har jeg ikke været endnu. Eller, det er jo faktisk mit eget valg. Jeg har ønsket sen sommerferie, som jeg altid gør. Den ligger faktisk rimelig tidligt i år i forhold til andre ferieår. I år har jeg sommerferie i uge 34. Jeps, én uge. Jeg gemmer nemlig resten til en større rejse, som vi skal på til vinter. <3

Men altså, tilbage til sommerferie følelserne.

Selvom jeg helt frivilligt har valgt at have sommerferie senere end alle andre, så har det alligevel været en smule vemodigt at kigge ud på det gode vejr fra min kontorplads. Tankerne har været mange steder, men sjældent 100% på arbejdet i særlig lang tid ad gangen. Alle mine kollegaer har stort set været på ferie. Enten har de været ude at rejse eller også er de det lige nu.

FORDELE VED AT HAVE FORSKUDT FERIE

Ja, der er faktisk fordele ved at have forskudt ferie af alle andre.

For det første, så er der ikke halvt så mange mennesker på hverken veje eller cykelstier. Dét er altså rart.

For det andet, så er alle folk i godt humør og det smitter.

For det tredje.. Ja, så har jeg jo stadigvæk noget at se frem til; min ferie, som venter lige rundt om hjørnet.

Hvordan skaber man feriestemning, uden ferie?

Og hvordan gør man så lige det?

Bare fordi min egentlige ferie lader vente på sig, skal jeg da alligevel have mest muligt ud af den danske sommer og nyde ferieperioden i Danmark.

Jeg har virkelig også gjort et ihærdigt forsøg. Hvis jeg selv skal sige det, så er det egentligt også lykkedes mig rimelig godt. Hvad, der har gjort hele forskellen for mig, var, at jeg har udnyttet min tid bedre og effektiviseret den. Fx har jeg fået trænet OG været sammen med gode veninder på én gang. Bum, to fluer med ét smæk. Jeg har desuden ladet mig selv skeje lidt mere ud. Ikke vildt og voldsomt, men jeg har tilladt mig selv at komme senere hjem på flere hverdage - også selvom jeg så skulle døje med trætheden dagen efter.

Hey, det er jo kun sommer én gang om året og vi lever jo også kun den ene gang.

Billederne er taget af Lisbeth Vestergård

Det gælder om at nyde de små øjeblikke

That's it. Really. Det behøver ikke at være hverken vildt eller overdådigt for at skabe de helt særlige øjeblikke. Du ved, dem som du uden tvivl vil kunne huske tilbage på år efter år.

Jeg har snydt mig til lidt ekstra feriestemning denne sommer. Mere end jeg plejer. Det kræver blot en smule planlægning, noget spontanitet (jeps, den kombo kan godt lade sig gøre!) og ikke mindst et højt humør. Så kan det ikke gå helt galt.

Et skønt sommerminde - Eksempel 1

Vi har fx taget en spontan aften tur til Kerteminde Strand. Jeg tog chancen og selvom det bare var et par korte timer, vi var afsted, så gjorde vi det alligevel. Det blev en sen aften og jeg var træt dagen efter på arbejde, men hold nu op, hvor havde vi en skøn tur. <3

Et skønt sommerminde - Eksempel 2

Det perfekte eksempel på, at planlægning og spontanitet godt kan gå hånd i hånd: vores tur til Langeland sidste weekend. Har I fulgt vores lille eventyr på instagram?

Selve turen havde vi planlagt en uges tid eller to i forvejen. Men et par dage i forvejen fik jeg en spontan idé; vi skulle da prøve at sove i shelter! Så pludselig blev vores én dags tur til en to dages tur. Vi havde planlagt hovedtrækkene på dag 1, men dag 2 lå frit for sig. Her aftalte vi, at han valgte den første vej, vi skulle dreje ned ad, jeg den næste og sådan skulle vi skiftes, indtil vi fandt det perfekte spot til at slå os ned og grille vores middagsmad. Vi fandt den fineste lille skjulte perle, som vi havde for os selv hele dagen. Noget vi helt sikkert ikke ville have oplevet, hvis vi havde planlagt det hele i forvejen!

Mine bedste råd til skøn sommerFERIEstemning

  • Tag JA-hatten på! Det lyder måske som en kliché, men nogle gange er det de ting, man forventer sig mindst af, der faktisk overrasker én aller mest.
  • Gør noget spontant! Den dér vaske ægte følelse af glæde og begejstring over et pludseligt påfund, der føres ud i livet.
  • Oplev noget med nogen, du holder af! Også selvom det bare er en lille ting. Det er ikke hvad, du oplever, men med hvem, der virkelig betyder noget. <3

Følg på bloglovin' for de seneste opdateringer og på instagram for endnu mere <3

Synes godt om

Kommentarer