Guide: Én dag i Oslo - Det skal du se!

Det er ikke længe siden, vi kom hjem fra vores mini cruise til Oslo. Hvis du står overfor at skal afsted snart selv, overvejer en minitur eller skal mellem lande nogle timer i byen i forbindelse med en anden tur, så har jeg her lavet en mini guide til ting, du kan se og opleve på få timer.

.

Gratis seværdigheder og oplevelser du skal se:
Det Norske Kongehus, Slottsplassen 1

For enden af byens hovedgade, Karl Johans Gate, skuer det royale slot på bakketoppen over resten af byen. Det er nemt at finde og ligger godt centralt. Slottet bliver bevogtet af fine gardere og der er en skøn udsigt over byen heroppe.

Omkring slottet ligger der nogle hyggelige slotshaver, som man med fordel kan tage en lille spadsere tur i.
Akershus Festning, Festningsplassen 1

Den fine middelalderlige borg ligger tæt på Oslo Havn og har den skønneste udsigt ud over fjorden. Denne seværdighed var helt klart Kenneths og min favorit på vores besøg. Borgen bliver stadig bevogtet af kongens garder og er helt klart et besøg værd.

Læs mere om Akershus her: Akershus Festning med den skønneste udsigt

Tips til flere seværdigheder og opleveser:
Kon-Tiki museet, Bygdøynesveien 36
Vigelandsanlegget, Nobels gate 32
Frognerparken, Kirkeveien 0369

.

Gode steder at spise:
Kaffebrenneriet, ligger mange steder i Oslo

Kaffebrenneriet er en kaffekæde i stil med svenske Espresso House eller danske Baresso. Her serverer de god kaffe og lækkert bagværk i hyggelige omgivelser. Denne kæde læste jeg mange gode anmeldelser om, inden vi selv tog til Oslo. Den er helt sikkert anbefalingerne værd!
Hard Rock Café, Karl Johans gate 45

Jeg synes, man som minimum bør besøge Hard Rock Café én gang i livet. De kan altså noget helt specielt med deres overdådige burgere og drinks.

Læs mere om vores besøg hos Hard Rock Café, Oslo: Madorgie på Hard Rock Café, Oslo

Tips til flere højt anbefalede spisesteder:
TUNCO, Bjerregaards gate 2
Oslo Raw, Ullevålsveien 82

.

Shopping i Oslo:
Karl Johans gate

Byens måske nok største gade. Her er butikker så langt øjet rækker. Både internationale, som norske butikker. Der er noget til enhver smag her. Alt samlet helt centralt.
Paleet, Karl Johans gate 37-43

Selvom shoppingcenteret her også ligger på Karl Johans gate, synes jeg alligevel, at det fortjente et lille highlight. Det er et rigtig lækkert, lille shoppingcenter med den flotteste interiør. I centeret ligger der nøje udvalgte butikker med flotte varer og lækre specialiteter. Her er alt fra spisested, vinbutik, tøj, beauty og bøger.

Det er dog lidt pricey i Paleet, men jeg synes helt sikkert, man skal tage et smut ind forbi, når nu man alligevel er på Karl Johans gate.

.

Har I nogle gode tips til et besøg i Oslo? :-)

Følg på bloglovin' for de seneste opdateringer og på instagram for endnu mere <3

Synes godt om

Kommentarer