En hyggetur til Ribe, Danmarks ældste by

Tilbage til rødderNe

I sidste weekend var vi nede at besøge min familie i det Sønderjyske. Vi havde en virkelig dejlig weekend, som bød på en masse familiehygge, kortspil, god mad, høj latter, én jordbærtærte og rimeligt spontant: lidt sjov på ATV’en i min papz’ gårdsplads.

Vi besøger ind i mellem min familie i Sønderjylland. Jeg forsøger at gøre det én gang om måneden, men nogle gange kan der godt gå lidt længere i mellem. Når jeg så er der, bliver tiden brugt 100% med familien, hjemme hos familien.

Denne gang havde jeg lyst til, at der skulle ske lidt mere. En hyggetur, hvor jeg kunne tage Kenneth med ud og opleve lidt af Sønderjylland, min hjemegn.

Danmarks ældste by

Vidste du, at Ribe er Danmarks ældste by?

De tidligste fund fra byen stammer tilbage fra den tidlige vikingetid (omkring 700-tallet). Det er alligevel ret vildt, hva!

Man mærker tydeligt byens historiske sjæl, når man vandrer rundt inde i midtbyen - middelalder bydelen omkring Ribe Domkirke.

Hyggelige stræder og minder fra fortiden

Det var en skøn fornøjelse at gå omkring i Ribes små kringlede gader og få lov til at gå på opdagelse.

Selvom jeg ofte er kommet i byen i min barndom og unge dage, så har jeg faktisk aldrig rigtigt gået omkring i de gamle gader og beundret de skæve huse med alle deres fine detaljer. Jeg blev helt overvældet over alle de smukke og yderst detaljerede døre, som husene er udsmykket med.

Vejret var skønt og vi endte derfor (selvfølgelig) vores hyggetur med en is. Sikke en skøn dag <3

Følg på bloglovin' for de seneste opdateringer og på instagram for endnu mere <3

Synes godt om

Kommentarer