Min lillebror blev slået, mobbet og holdt udenfor fællesskabet

Min lillebror, Simon, er, som nogen af jer måske allerede ved, autist og har helt specifikt Aspergers syndromet. På tidspunktet hvor han fik diagnosen stillet, var autisme ikke noget, som man havde hørt så meget om, som i dag. Min familie stod også overfor noget helt nyt og det var svært, fordi autisme er noget meget abstrakt, så at sige, og svært helt præcist at sætte en finger på. Det skyldes bl.a. at der findes så mange forskellige grader af autisme, det såkaldte autismespektre.

Når vi som familie ikke altid har haft lige let ved diagnosen, så har det mildest talt været svært for Simon. Én af de helt store kendetegn ved den gængse autisme er, at de har utrolig svært ved at omgå sig socialt. Det har Simon i den grad også, specielt da han var lidt yngre endnu.

Desværre havde Simons klassekammerater ikke den store forståelse for hans diagnose, selvom min mor havde været ude i klassen og forklare dem, hvad det betød. Det havde den helt modsatte effekt; mobningen intensiverede og den helt nye fascination i klassen var; hvor man kunne gøre en autist sur.

Læs også: Mange venner? Nej tak!

Det gik faktisk hen og blev så alvorligt, at Simon den ene dag ikke kom hjem fra skole. Forholdvis hurtigt gik det op for familien, at der var noget galt; Simon har altid været meget punktlig (grundet diagnosen) og nu var der efterhånden gået en time. De tog derfor ud at lede efter ham og ham han rystet og forslået på legepladsen, hvor han sad og gemte sig under klatretårnet og rokkede uroligt frem og tilbage. Han var nærmest ikke til at komme i kontakt med. Chokerede og bange fik de ham med hjem og her fik min mor tvunget ham til at forklare, hvad der var sket - for et eller andet var der jo hændt.

Familien var rasende. Vi havde godt været klar over, at der var et eller andet på færde, men når Simon nægter at snakke om det, så er det altså svært at finde ud af. Min mor fik fat i skolen, som prøvede deres bedste på at få løst sagen, men i en lille bitte by, hvor alle snakker om hinanden og man ikke er gode til at omfavne forskelligheder, så var det så godt som umuligt.

.
Min familie endte med at flytte tilbage til vores hjemby og Simon skiftede skole. Her mødte han hans (stadig) bedste ven, Vincent, som også er autist (dog udadvent). Det var vendepunktet for Simon.

Simon var dog præget af den frygtelig episode ude foran skolen i meget lang tid efter. Min mor har sagt, at hun ofte vågnede om natten ved, at han lå og skreg i søvne og havde nogle meget slemme mareridt.

Læs også: Lion; En sand historie om Indiens forsvundne børn

Mobning er fandens værk og det er de færreste, der ved, hvilke konsekvenser det faktisk har for de pårørte. Min lillebror levede med mobning i godt og vel 2 år uden at medregne følgerne og han var plaget af det i mange år efter. Tro mig, om han ikke stadigvæk til dels er præget af det.

Desværre er mobning en daglig kost for nogen børn og mange oplever desværre at blive udsat for nogle grusomme ting, som vil påvirke dem sammen resten af livet. Er du også imod mobning, kan du være med til at støtte Red Barnets kamp mod mobning lige her, sammen kan vi gøre en forskel.

.

Følg på bloglovin' for de seneste opdateringer og på instagram for endnu mere <3

Synes godt om

Kommentarer

9 gode grunde til at elske bryllupper

Nu er vi for alvor kommet ind i bryllupssæsonen, som plejer at blusse op i foråret og jeg tænker, at der nok også er en del af jer, der skal til bryllupper hen over sommeren. I den anledning har jeg rigtig været i gang med at finde nogle af de bedste grunde til at elske bryllupperne (som jeg gør!).

1. Den perfekte anledning til at dresse up! Yay! Personligt ender jeg altid med at træde op i marineblå, et sikkert bryllupshit!

2. Af en eller anden årsag er der altid godt vejr til bryllupper.

3. Man bliver helt glad oven i låget. :-)

Læs om min mors smukke bryllup i naturskønne omgivelser lige her: De skulle have et skub .

4. Endelig en undskyldning til at tude. Den tager jeg gerne! Personligt er jeg én af dem, der altid sidder og græder med på talerne fra både mor, far og moster Yrsa. Flere kleenex, tak!

5. Ikke 2 bryllupper er éns og det er lige dét, der gør det spændende.

6. Samtlige gæster ved brylluppet er i et fantastisk humør og super snakkesalig. Det er så hyggeligt at sidde og snakke med de andre gæster. <3

Læs om min søde bonussøsters rørende bryllup lige her: Forevigt & Altid .

7. Der er altid god mad til bryllupper. Og man spiser altid lidt for meget, men skidt med det!

8. Kærligheden denne dag er helt umådelig stor og man kan mærke den i luften dagen lang. Det smitter og man kan ikke lade være med at give noget af det videre.

9. Man får nogle skønne minder til eftertiden. <3

Læs om min svogers fantastiske og familiære bryllup lige her: Et år siden; Bryllupsdagen

Følg på bloglovin' for de seneste opdateringer og på instagram for endnu mere <3

Synes godt om

Kommentarer

Weekend og jeg er i skønt humør

Så blev det (endelig) weekend! Nøj, hvor har jeg glædet mig! Uanset hvor meget man elsker sit job, hvem elsker så ikke også at have fri? Jeg gør i hvert fald - en hel del :o)

Hvad, der endnu federe, er det helt fænomenale vejr, som jeg kom ud til, da jeg fik fri. Masser af solskin, dejlig varme.. Det var jo egentligt lidt sommer agtigt. De snakker om, at vejret skulle fortsætte i denne stil weekenden ud. Jeg kan slet ikke vente!

Læs også: Jeg vil have flere flæser

Inden længe går turen atter til Sønderjylland. Min kære lillebror fylder 15 år og det skal selvfølgelig fejres. På fødselsdagen, i morgen, er vi inviteret forbi til morgenmad, så vi lige kan være med til at hjælpe hans dag godt i gang. Selve festen kommer først søndag, da han skal til noget efterskolecamp fra lørdag til søndag. Det skal nok blive hyggeligt, specielt hvis vejret fortsætter i denne dur.

.
Normalt når jeg har fri, føler jeg mig helt udkørt og hopper 9 ud af 10 gange i nattøjet, så snart jeg kommer ind af døren. Af med den stive skjorte og BH'en (I'm free!) og på med noget behageligt nattøj. Så slænger jeg mig på sofaen under tæppet og går som regel kold efter en times tid. Story of my life, haha.

Det gjorde jeg ikke i dag! I dag havde jeg sådan en lyst til at hoppe i noget af alt mit fine tøj, som jeg desværre får brugt så sjældent på grund af dresscode på arbejde.

Læs også: Høj solskin under Eventyrløbet

I dag hoppede jeg i nogle af mine yndlings jeans og en favorit af en peplum top fra Gina Tricot og så skyndte jeg mig at hente en kold danskvand fra Ramlösa og så sad kæresten og jeg ellers bare og nød det lækre vejr ude på vores altan.

Denne weekend kan kun blive god med sådan en start!

Følg på bloglovin' for de seneste opdateringer og på instagram for endnu mere <3

Synes godt om

Kommentarer