inte skrivit på ett bra tag då det har varit rn hel del med pappa och även väldigt mycket i skolan nu innan studenten. Pappa har börjat bli mycket bättre, hannhar även börjat med sjukgymnastik nu :) annars inte så mycket att skriva om just det.
började jobba i måndags, har fått jobb som sommarvikarie på ett äldreboende men hoppas på att jag ska få vara kvar till hösten också :)
8 dagar kvar till studenten och sen börjar livet på riktigt.. ska bli riktigt skönt faktiskt :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sitter hemma hos mamma och pappa en stund innan det är dags att bege sig till stallet. Har idag varit på praktiken, väldigt skönt att börja återgå till det vanliga faktiskt. Ikväll blir det en lugn kväll hemma med Patrik för att ladda upp inför ännu en dag fylld med praktik i morgon :)

Likes

Comments

Kände i morse att det var alldeles för fint väder för att sitta inne idag så jag valde att åka ner till mamma och pappa en sväng. Fick tvättat min lilla bil när jag var där nere, tog öven mammas när jag ändå höll på :) efter att jag hade vart där ett par timmar så åkte jag hem för att umgås lite med Patrik och hans kompis. Nu ikväll blir det att ta det lugnt hemma :)
Väntar även på att min underbara vän Gurkan ska ringa så jag kan berätta allt som har hänt pappa då hon åkte utomlands samma dag som allt hände.
Hoppas på lika underbart väder i morgon, isåfall blir det nog en härlig morgonpromenad :)

Likes

Comments

Mamma ringde i morse och berättade att pappa hade fått känningar och åkt ambulans ner till Varberg. Som tur va så hade det inget med hjärtat att göra utan revbenen som läkaren i Skövde knäckte på honom i lördags. Men huvudsaken är att han mår bra, dom ville bara ha kvar honom över natt för observation.. Åker väl dit på måndag när jag har slutat.
Annars har dagen varit bra :)

Likes

Comments

Sedan 2008 har mina föräldrar vart uppe i våran sommarstuga i Skövde över påsk. Dom senaste åren har vi kommit upp till stugan och möts av översvämning i källaren och året efter det hade vi haft inbrott. När jag träffade min mamma samma dag som dom skulle åka upp i år sa jag innan jag åkte "hoppas att det inte har hänt något i år". Vi skojar lite om det som har hänt åren innan men sen är det inte mer om det. Jag åker hem och fixar hemma innan jag hämtar min pojkvän.. Hela torsdagen va som vanligt men på fredagen bestämmer jag mig för att åka ner och sova i mina föräldrars hus i Frillesås då jag ska  vara nere i Varberg klockan 8 på påskaftons morgon. Så jag äter middag med min pojkvän innan jag sätter mig i bilen och åker ner. Kommer hem och träffar min bror som just nu bor och jobbar i Köpenhamn, vi pratar en stund innan vi går och lägger oss..

Klockan halv 6 på morgonen vaknar jag av att min brors mobil ringer och jag hör honom säga "vet du att klockan är halv 6?" han kommer sedan in till mig som sover på soffan och sätter sig ner bredvid mig, sätter på högtalaren på mobilen. Jag hör sedan min äldsta bror säga fyra ord jag aldrig någonsin ville hör i hela mitt liv, "pappa ligger på sjukhus" det är vad jag hör innan jag börjar skrika och bryter sedan ihop. Han fortsätter sen och säger att han har fått hjärtstillestånd. Detta är alltså det värsta jag har vart med om i hela mitt liv.. Jag ringer sedan och väcker min pojkvän för att säga att jag skulle åka upp till Skövde. Jag gråter fruktansvärt mycket när jag pratar med min pojkvän som inte riktigt förstod vad jag prata om då jag hade väckt honom, efter att jag hade pratat med honom försöker jag ringa min bästa kompis men hon svarar inte, jag skriver då ett sms med texten "PAPPA LIGGER PÅ SJUKHUS" det tog inte många sekunder innan hon ringer upp och jag sitter och skriker i telefonen för att jag är helt förstörd.. Vi pratar en stund och hon lugnar ner mig, jag försöker sen få tag på de personer jag skulle vara i Varberg med men lyckades inte, fick då skicka ett sms och säga att jag inte kunde komma. 

Vid tio i 6 kommer min äldsta bror och hans sambo för att hämta mig, jag börjar gråta igen och min bror kramar om mig. På vägen upp ringer min mamma och berättar att pappa ska in på operation, jag sitter och ber till Gud att han inte ska ta min pappa i från mig och att han ska vara vaken när jag kommer fram. Vi rullar på och efter ett bra tag ringer mamma igen och berättar att han har kommit ut från operationen och fått ett eget rum.

När vi kommer till Skövde stannar vi i stugan för att ge katten mat och hämta pappas mobil. När vi är påväg till sjukhuset har jag en klump i magen eftersom jag inte vet hur min pappa ser ut eller ens vad som har hänt. När vi kommer upp till Hjärt-IVA känner jag hur tårarna är påväg igen, min brors sambo kramar om mig eftersom hon märker hur jobbigt det är för mig. När jag äntligen får se min pappa bryter jag ihop, han frågar mig varför jag gråter och jag svarar att "det fattar du väl själv?"

Min mamma ger mig en kram och vi sätter oss sedan ner och vi får veta lite mer om vad som har hänt, mamma berättar att när hon ringde min bror visste hon inte om pappa skulle klara sig. Det var en jobbig förmiddag men efter att jag hade fått se pappa kunde jag ändå känna en liten lättnad.

Efter ett par timmar på sjukhuset åker jag, mamma, Chris och pepsi till stugan för att vi ska äta och vila en stund. När vi sitter och äter så berättar mamma hur allt hände, även pappa berättade lite på sjukhuset men det var först när mamma berättade som jag riktigt förstod vad som hade hänt.  Pappa hade vaknat runt tjugo över fyra på morgonen av att han var genomblöt, han hade då väckt mamma och sagt att det var dags att åka då han hade ont. När dom har kommit halvvägs säger pappa att nu får du gasa så fattar mamma att det är allvarligt. Väl framme på sjukhuset sprang mamma in får att få hjälp, hon fick köra in i ambulansintaget och där stod läkare redo att ta emot pappa. Ungefär fem minuter efter att dom har kommit in sitter mamma och klappar pappa i pannan och säger något, sen försvinner min pappa. Efter det gick allt så fruktansvärt fort berättar mamma, hon hinner inte ens blinka innan dom är på pappa. En person hjälper mamma ut och sätter henne i ett rum, hon får då frågan om det är någon hon skulle vilja ringa och hon svarar att hon måste ringa barnen sen, denna personen säger då till min mamma att hon inte ska vänta utan att hon ska ringa nu. 

Vi är i stugan ett tag innan vi åker till pappa igen, jag och pepsi hade bestämt oss för att åka hem på kvällen då jag kände att jag ville komma hem till min pojkvän och pepsi skulle upp och jobba. Efter att vi hade vart hos pappa igen på eftermiddagen så åkte vi och käka inne i Skövde innan jag och pepsi började åka hem. Jag som fortfarande hade min bil i Frillesås satt och fundera på om jag skulle hämta den eller inte, men när vi har kommit till Mölndal ringer jag Patrik och frågar vad han gör och då berättar han att två kompisar till oss är hemma hos oss så jag väljer att hämta min bil dagen efter. 

Jag känner redan i bilen att tårarna är påväg ännu en gång, men det är när jag kommer hem som jag bryter ihop och Patrik står och kramar mig och jag känner mig trygg och lättad över  att få gråta ut hos min underbara pojkvän. Känner efter en stund att jag är helt matt i kroppen och väljer att gå och lägga mig, hade lite svårt att somna men efter denna dagen så har jag lärt mig att det är otroligt viktigt att ta vara på den tiden man har med sina nära och kära och att faktiskt komma ihåg att ibland säga jag älskar dig. För man vet aldrig när det kan vara försent. 

Jag kommer aldrig någonsin glömma av den dagen då jag höll på att förlora min älskade pappa. ❤

Likes

Comments


helt ny här på nattstad och har inte en aning om vad jag gör.
på denna blogg kommer jag att skriva om mitt liv och hur jag hanterar de svåra sakerna i mitt liv.

Likes

Comments