Klockan är just nu 6:47 och jag har precis packat ner det sista i resväskan och ska strax sätt mig i bilen. Men bilen kommer inte rulla mot Kastrup som var planerat ifrån början, utan istället mot Göteborg och Liseberg.
Jag har nämligen tagit beslutet att inte åka till USA. Ett beslut som var väldigt svårt att ta eftersom detta har varit en dröm för mig så sjukt länge, en dröm som har funnits där sedan jag var 12år gammal. Problemet är bara det att min dröm har förändrats och drömmen om att gå på High school inte längre finns kvar.

Jag hade en liten svacka på någon vecka där jag inte var lika taggad på att åka som jag har varit innan. Detta är något jag är säker på att alla framtida utbytesstudenter går igenom och är inget konstigt alls. Men under den tiden när jag försökte tänka på de anledningarna till varför jag ville åka så märkte jag att dom hade ändrats. Svaret till varför jag ville åka och till varför det var värt att lämna livet här i Sverige bakom mig i några månader hade ändrats. Det var inte längre att jag ville gå på High school och hela den grejen, utan att jag ville resa, träffa nya människor och bara lämna Sverige för ett tag. Och missförstå mig inte här. Om detta är dina anledningar till att vilja åka som utbytesstudent så gör det!! Känns det bra för dig och du vet vad ett utbytesår innebär så bara kör på!!
Men för mig kändes det inte bra att ha dom tankarna och tanken på att jag skulle åkt iväg med dom snurrandes i mitt huvud fanns inte på kartan för mig.

Jag hade lovat mig själv enda sedan denna drömmen började växa till liv, att om jag ska göra det så ska jag verkligen vilja det till 110% och det ska kännas bra. Så när det inte gjorde det när jag behövde ta det svåra beslutet om jag skulle åka eller inte så valde jag att avbryta.

Beslutet jag tog var såklart för min egenskull, men även av respekt för mina föräldrar. Som ni säkert vet så kostar ett utbytesår väldigt mycket pengar och jag kände då att det inte var värt att sätta dom på spel när jag kände såhär.
Sen även för min värdmammas skull då hon var bered att öppna upp sitt hem till mig och låta mig vara en del utav hennes liv. Hon vill ju då såklart ha en student som vill detta helhjärtat och hela mitt hjärta var inte med...

Det var ett tag sedan nu jag behövde ta detta beslutat och såhär i efterhand är jag ändå ganska stolt över mig själv över att jag vågade prata med mina föräldrar om hur jag kände och inte bara ignorerade och hoppades på det bästa. Även över hur jag resonerade runt det beslutet jag tog.
För jag vet att även om det skulle vara så att jag ångrar mig i framtiden och tänker att jag skulle bara ha åkt, så vet jag att beslutet jag behövde ta då var helt rätt för hur jag kände i den stunden.
Jag är också så sjukt nöjd med Explorius som organisation som hade kontakt med mig under den tiden och som verkligen brydde sig och försökte hjälpa på alla sätt dom kunde! En organisation jag starkt rekommenderar till kommande utbytesstudenter!!

Jag hade först inte tänkt skriva ut något här om detta, men ni har blivit så sjukt många som har hittat hit och jag kände att detta inlägget kan kanske hjälpa någon på något sätt!

Jag ångrar inget över att jag ansökte om att bli utbytesstudent, jag har lärt mig så sjukt mycket under denna tiden och lärt känna otroliga människor som jag kanske aldrig hade fått kontakt med annars.
@Karolinaiusa )är en utav dom, henne har jag kommit närmas av dom jag har fått kontakt med och hon fanns där precis som Källa ( @OliniStaterna ) och stöttade mig när jag skulle ta detta beslutet. Jag kan inte vänta på att få höra om deras äventyr de närmaste tio månaderna, because I know they're gonna kick some as over there!:*
Jag vill också önska Tove ( @tovelennartsson )ett stort lycka till med allt då hon precis har kommit fram till sin värdfamilj!! Tove var den första utbytesstudenten jag fick kontakt med och det ska även bli så kul att följa hennes år! You got this Girl💗

Med allt detta sagt så får jag tacka för att ni har velat följa denna bloggen, trodde aldrig att ni skulle bli såhär många som skulle kolla in här vilket är så coolt!

Hejdå💗......(eller?)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Fick mitt avresedatum idag, sååå sjukt! Så kommer alltså lämna Sverige 1 Augusti och flyger då till New York för Soft landing camp i 5 dagar och sedan vidare till Tennessee😱🇺🇸 Har fortfarande inte fattat vad det är jag faktiskt ska göra... Om det är någon som har fått samma datum så får ni jättegärna höra av er!!

Likes

Comments

En låt som får mig att tänka så sjukt mycket på USA just nu är denna. Blir så sjukt taggad av den!!!!🇺🇸

Likes

Comments

Tänkte ta och berätta om en ganska bra julklapp jag fick av mamma och pappa i år som har med USA att göra. Det är en receptbok fast utan några recept i sig, utan bara tomma sidor. Tanken är att man själv ska skriva in alla sina favorit recept i den. Så i denna tänkte jag skriva in alla mina favorit recept i och även be till exempel mormor och farmor skriva in några av sina recept. För tänkte att det kunde vara en rolig sak att ha med sig till USA.Den är även uppdelad i olika delar så man kan kategorisera sina recept t.ex. högtidsrätter, efterrätter, vardagsrätter osv. Det finns även lite olika tips och fakta skrivet lite överallt i boken.

Kan ju också ta och uppdatera er med att jag i morse märkte att jag aldrig hade skickat iväg mitt mail till min värdmamma utan det hade hämnat i utkast... lite drygt, men har nu skickat iväg det så förhoppningsvis får jag ett svar snart😂🇺🇸

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas att ni har haft en bra jul och nyår, kan inte fatta att det redan är 2017 och det året jag åker till USA!!! Så sjukt, känns som det var typ igår jag skickade in min intresseanmälan till Explorius. Jag kan också svara att det är i år jag åker när någon frågar och inte "om 3år", "2år" eller "nästa år" utan i år!! Det har fortfarande inte riktigt sjunkit in ännu att jag faktiskt ska åka, trots att jag redan har fått min placering och det bara är några månader kvar. Hur känner ni andra utbytisar som åker i år och har fått sin placering?

På utbytesfronten skulle jag inte säga att det har hänt så mycket mer sen jag skrev sist. Min värdmamma och hennes nuvarande utbytesstudent har varit iväg mycket nu under jul och nyår så har inte hört något från henne sedan innan julhelgen, men jag hoppas att få ett mail snart. Kan ju säga att vi utbytesstudenter blir experter på att kolla våran mail, då det känns som att det alltid är något speciell mail vi går och väntar på som har med vårt utbytesår att göra:)

Något som var lite kul med att jag fick min placering innan jul var att jag hade möjlighet att skicka iväg ett julkort med en julhälsning till min värdmamma! Det var en sådan cool känsla att faktiskt ha en riktig adress, en adress där jag kommer bo om 8 månader, en adress som min familj här hemma i Sverige kommer skicka paket till! Kanske låter jätte töntigt för många för det är ju bara en adress liksom. Men när man har haft detta som dröm så länge så blir varenda liten grej som har med utbytesåret att göra jättestor!

17 Januari är det också dax för Explorius get ready möte nr 2, är så sjukt taggad! Tror att det denna gången skulle handla om hemlängtan och kulturchock om jag inte har helt fel. Ska bli kul att träffa fler utbytesstudenter med och Karolina igen som jag träffade där förra gången. Hon har förresten också skaffat en blogg nu så se till att kolla in den, den är länkad till vänster bland de andra utbytesbloggarna:)

Hoppas ni har ett fortsatt bra jullov så hörs vi👋🏼


Likes

Comments

Den 25 November vid tre tiden så ringde min kontaktperson Linnea från Explorius kontoret i Stockholm och berättade att hon hade lite goda nyheter. Kommer ihåg att det första jag tänkte då var "du har inte fått en värdfamilj, det är för tidigt" men så sa hon dom magiska orden som alla utbytesstudenter går och väntar på att få höra "Du har fått din placering". Var så chockad när hon sa det så jag tror inte ens att jag svarade något utan hon bara fortsatte att berätta mer om min placering och vad hon tyckte om skolan och det området där jag har hamnat.

Så delstaten som jag kommer spendera mitt utbytesår i är alltså Tennessee, närmare bestämt Hixson som är en stad som tillhör Chattanooga som är Tennessees fjärde största stad. Skolan jag kommer gå på heter Hixson High School som är en medelstor skola (vet inte exakta siffran) som ligger ca 10 minuter med bil därifrån jag kommer bo. Skolan har ett stort utbud av både sporter och klubbar, and guess what!! dom är Wildcats, haha dog nästan när jag såg det. Tänkte skriva ett separat inlägg om skolan lite längre fram när jag vet lite mer.

Jag har fått reda på att jag kommer bo hos en ensamstående äldre kvinna och när jag först fick veta att jag skulle bo där med henne helt själv blev jag väldigt osäker och orolig.. Först tror jag att det var för att jag aldrig riktigt hade tänkt på att man kunde hamna hos någon ensamstående, utan då i så fall ett äldre par. Sen är jag van att alltid ha folk runt omkring mig och alltid ha en massa att gör så jag var rädd för att vi inte alls var en bra match. Men efter hennes första mail som jag fick på lördagskvällen så kändes det mycket bättre, hon verkar hur snäll som helst. Jag pratade även lite med min kontaktperson Linnea och berättade hur jag kände och efter det hon sa kändes det också mycket bättre.

Det jag vet om min värdmamma hittils är att hon är 56 år och har jobbat som lärare men som nu jobbar för min amerikanska organisation CETUSA. En fördel med att hon jobbar på CETUSA är att jag kommer ha möjlighet till att träffa mycket andra utbytesstudenter i området, vilket känns väldigt kul.

Hon verkar vara en väldigt social person som gillar att laga mat, resa, måla, läsa och titta på film. Hon verkar också ha en ganska stor släkt som hon spenderar mycket tid med, vilket kändes väldigt bra. Hon har haft tre utbytesstudenter innan ifrån Sverige, Tyskland och Thailand. Något som var lite kul var att hon i brevet skrev att hon först hade tänkt välja en utbytesstudent ifrån Italien eller Brasilien till nästa år då hon aldrig har haft någon utbytesstudent där ifrån. Men att när hon hade läst min ansökan så var hon fast och kunde inte låta bli att välja mig istället.Jag har bara fått ett mail av henne än så länge men hon verkar inte vara speciellt religiös då hon inte har nämnt något om att gå i kyrkan.

Hon bor väldigt centralt med nära till det mesta, har även för mig att min kontaktperson sa att det var gångavstånd till Starbucks😂 Så det känns också bra att jag kan ta mig utanför huset själv och inte vara helt beroende utav bil, även om man kommer vara det mycket ändå.

Hoppas att ni har förstått och orkat läsa detta väldigt röriga inlägg💗

Likes

Comments

Herregud fattar inte att det är jag som skriver detta, men jag har fått min placering😱😱😱 Kommer skriva mer om den senare när jag har hunnit smälta allt och så! Delstaten jag kommer spendera mitt utbytesår i är TENNESSE!!!!!

Likes

Comments

Kan ju säga att detta gjorde min dag 100ggr bättre!💕 Även om det inte är en jättestor grej egentligen så känns det som det eftersom det ända vi utbytesstudenter gör är att gå och vänta på att något ska hända som har med vårt utbytesår att göra, så när det väl gör det blir man bara så himla glad!!💗 Så sjukt att letandet på min värdfamilj kan börja nu!!!
Har även fått tid till att ta min andra Twinrix spruta nästa tisdag, så det ska jag fixa med!💗

Likes

Comments

Hej på er, hoppas ni mår bra i vintervädret!
Sitter just nu på tåget påväg hem ifrån Malmö, då jag har varit på Explorius första Get Ready möte. Mötet varade i ungefär 1,5 timme och handlade om värdfamilj och skola. Även fast dom inte nämnde så mycket som jag inte redan visste var det ändå väldigt kul att gå på. Det var även en före detta utbytesstudent som var iväg förra året som pratade lite om hur han hade haft det vilket var väldigt kul🌟
Efter mötet så gjorde vi som skulle till USA ett engelska test som kallas ELTiS-test, som innehöll olika hör- och läsförståelse. Testet var faktiskt mycket enklare än vad jag trodde, det var bara 2-3 frågor som jag var lite osäker på så förhoppningsvis gick det bra. Det är inget test som har någon större betydelse utan de vill bara se så man förstår engelska någorlunda bra, så det är inget att vara nervös över!
Träffade även en jättetrevlig tjej som heter Karolina som jag pratade ganska mycket med vilket var jättekul! ( Shoutout till dig Karolina om du läser detta😋) Så vi kommer nog prata mycket både nu innan och under vårat utbytesår!
Annars har det inte hänt så mycket på utbytesfronten. Har försökt ringa och boka en ny tid för att ta min twinrixspruta då man inte får ta den när man har en infektion i kroppen, men deras telefonsvarare verkar inte fungera så jag får väl gå dit och boka en tid istället.

Likes

Comments

Hej på er, hoppas ni mår bra såhär innan höstlovet! Själv har jag varit sängliggandes i lite mer än tre veckor nu, då jag har fått någon infektion i luftvägarna. Men jag börjar äntligen må bättre så jag tänkte att jag skulle skriva ihop det sista inlägget om de sista fyra flikarna i min ansökan.

13 School Recommendation

Här är det ett papper man ska skriva ut och be någon av dina lärare att fylla i. Jag valde att ge detta pappret till min förra Engelska lärare då det var en lärare jag hade haft väldigt mycket på högstadiet och jag kände att han känner mig ganska bra. Men man kan välja vilken lärare som helst bara man tycker att den känner dig bra och kan svara på de frågorna som är på pappret.

Det man skulle fylla i på pappret var saker som, hur länge den läraren du har valt har känt dig, hur många år du har läst engelska, om du har deltagit i några extra skol aktiviteter som t.ex. Elevråd osv, lite frågor om hur du är som person och din attityd mot dina klasskompisar, lärare och skolan i sig.

14 Academics and Report Card

Här ska du också skriva ut ett papper och fylla i vilka ämnen du har läst de senaste tre åren och vilka ämnen du läser just nu och vad du fick för betyg i dom översatt till deras betygsystem. Sen ska även din rektor skriva under det pappret.

Du ska även ladda upp dina betyg från de senaste tre åren, så jag fick ringa till min gamla skola och be dom skicka hem alla mina betyg från högstadiet så jag kunde skanna in dom. Även dom skulle man översätta till det amerikanska betygsystemet.

Den delen var faktiskt väldigt rolig att göra då alla betygen höjdes antingen ett eller två steg😂😏

15 Passport & Birth Certificate Copy

Hör ska man skanna in sitt pass och sitt personbevis. Personbevis var väldigt enkelt att fixa då jag bara ringde till Skatteverket och bad om mitt personbevis på engelska med alla relationer. Sen fick jag det i brevlådan redan dagen efter, så det gick väldigt fort.

17 English Oral Interview

Här är det ett papper som din engelska lärare ska fyll i hur bra du är på engelska. På pappret finns nummrena 1-10, där ett var väldigt lite och tio flytande. Så din engelska lärare ska bara ringa in den siffran som hon/han tycker passar in på din nivå och sen skriva under.

Även här valde jag att be min förra engelska lärare att fylla i denna då jag bara hade haft min nuvarande engelska lärare någon vecka.

Likes

Comments