Surfers Paradise, breakfast with a view

Då vi sov precis vid stranden denna natten så bestämde vi oss för att vi skulle gå upp och tittat på soluppgången. Det var lite molnigt men vi fick ändå se en väldigt fin soluppgång. Då det också är lite rök i luften från alla bränder i närheten så blir solen väldigt röd vilket var häftigt att se.

I Surfers Paradise har de en jättehög byggnad som heter Sky point. Där kan man åka upp till den högsta våningen och bland annat äta frukost vilket vi bestämt oss för att göra.
För att komma upp fick vi åka en av världens snabbaste hissar, det tog 30-40 sekunder för oss att komma upp till den 72a våningen.
Utsikten där uppe var så fin, även fast det var lite dimma så kunde man ändå se väldigt långt och alla de höga byggnaderna och stranden vilket var jättehäftigt.

Frukosten var också jättebra, vi tog flera gånger och efteråt så satte vi oss i en av sofforna som fanns och bara tittade på utsikten.

Fram till kvällen hängde vi sen på stranden, badade i de höga vågorna och solade. Till lunch åt vi sallad som vi gjort i bilen.

På kvällen så tog vi bilen in till stan då det blåste en del och skulle även börja åska och blixtra. Det blev också första gången jag provade att köra bilen. Det gick faktiskt mycket bättre än jag trott och mycket var nog för att jag ändå har kommit in lite i tänket när jag har suttit bredvid Albin när han kört. Vi gick runt lite på stan och åt sen på Hard Rock café vilket var första gången för både mig och Albin.

När vi kom tillbaka till den platsen där vi parkerat natten innan och även tänkt att spendera denna natten så blåste det jättemycket. Då vår bil är rätt hög så är den väldigt känslig för vinden. Den gungade jättemycket och ett tag var vi oroliga att den skulle tippa över då vi blivit lite varnade för det. Vi såg också att det skulle blåsa mycket mer än de redan gjorde under natten . Vi flyttade bilen flera gånger fram och tillbaka på parkeringen för att försöka hitta en plats som inte var lika utsatt för vinden utan att lyckas. Efter ett tag så kom det en annan stor bil som parkerade där som vi kunde ställa oss jämte. Den var inte lika hög som våran men ändå tillräckligt stor för att ge tillräckligt med skydd för vinden.

/Nikita

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229