Staying with a local

Då vi varit vid de naturliga poolerna dagen innan som var det vi skulle göra i Noosa så var det nu dags för oss att åka vidare. Vi åt frukost i bilen innan vi gav oss ut på vägarna och denna gången mot Rainbow Beach.

Som jag skrivit tidigare så har jag en släkting som bor här i Australien som vi haft kontakt med nu när vi är här. Han har varit till jättestor hjälp och det har varit skönt att ha någon att fråga när vi haft problem eller varit osäkra på något.
När jag berättade att vi skulle köra mot Rainbow Beach denna dagen så skrev han direkt att vi måste hälsa på en av hans vänner som bor där i närheten.

Detta tyckte båda jag och Albin lät roligt så vi bestämde oss för att åka dit vilket jag såhär i efterhand är så glad över att vi gjorde!
Leif som han heter var verkligen så snäll och omtänksam. Han bjöd på mat, drick och berättade om sin tid i Australien. Han kom hit för nästan 50 år sedan och bodde tidigare i Sverige, i samma trakter som jag och Albin är ifrån.
Hans granne kom också över en stund och bjöd på melon som han varit och köpt på en marknad den dagen.

Leif hade själv åkt runt mycket i Australien så han hade lite tips till oss om vilka ställen vi skulle kolla in på vår väg upp mot Cairns.
Senare under kvällen fick vi också prova något som kallas meat pie vilket faktiskt var riktigt gott. I dom är den en kalops liknande röra och sen pajdeg runt.

Det slutade med att vi fick stanna hos honom den natten och även låta vår bil stå där när vi skulle på utflykt till Fraser island dagen efter. Han erbjöd sig också att köra dit oss på morgonen och sen hämta oss efter vår 2 dagar utflykt så vi kunde stanna hos honom en natt till innan vi skulle åka vidare. Det var verkligen så snällt av honom, speciellt eftersom han inte kände oss och vi aldrig träffats innan.

/Nikita

Gillar

Kommentarer

MoaYrvelid
MoaYrvelid,
God morgon! Vilka härlig bilder + vilket härligt inlägg att läsa på morgonen 💕nouw.com/moayrvelid
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229