Resan vidare

Vår första natt i bilen gick bra, bara kallare än vi förväntat oss så det var tur att vi hade med sovsäckar i bilen.
När vi vaknat gjorde vi frukost och försökte komma fram till hur och var vi skulle köra näst. Planen från början var att köra längst kusten upp till Byron bay, men pågrund utav alla bränder som är här så visste vi inte om det skulle vara möjligt. Den staten i Australien som har varit värst drabbad av bränderna är just NSW vilket var där vi befann oss och de värsta bränderna av dom låg på vägen mellan Anna bay och Byron bay. Även runt själva Byron bay fanns det flera bränder som inte var under kontroll.
Vårt andra alternativ blev då att köra in i landet, hoppa över Byron bay och Surfers paradise och köra direkt till Brisbane. Genom att köra den vägen så skulle vi hållt oss på säkert avstånd från de bränderna som var aktiva just då, men också missat två städer vi väldigt gärna ville till.
Vi hade kontakt med en släkting till mig som bor i Australien och han rekommenderade oss att kontakta polisen i Anna bay för att se vad dom tyckte, men han själv rådde oss att köra in i landet.
Efter att vi pratat med polisen och velat mycket fram och tillbaka så bestämde vi oss tillslut för att kör så som planen var ifrån början. Att testa att köra längst kusten och skulle det inte funka så får vi vända och köra in i landet istället och hoppas på att vi inte fastnar någonstans.
Vi lyckades tillslut ta oss fram till Byron bay, men vägen dit var inte den roligaste. Nästan hela vägen dit kände man en stark doft av rök, det var tjockt med rök i luften och vi körde förbi många skogspartier som var helt förstörda av branden. På vägen såg vi också två olika pågående bränder som inte var lågt från vägen vi körde på.
Vi kom fram till Byron bay på kvällen och tog då in på en camping som heter Glen Villa resort där vi lagade middag innan vi gick och la oss efter en lång dag.

/Nikita

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229