Noosa fairy pools

Det vi planerat att göra här i Noosa var att gå The Coastal walk som de har här och på vägen kolla in något som kallas Fairy Pools. Det är naturliga pooler som har skapats och som man kan hitta ungefär halvvägs in på denna promenaden.
På vägen fick vi också se en Goanna vilket typ ser ut som en jättestor ödla. Den var mitt på stigen och gick lugnt upp mot skogen. Den såg rätt harmlös ut men tjejen som gick bakom oss på stigen sa att en hund och en tjej blivit attackerade av en sån bara veckan innan.

Efter vi gått cirka 30 minuter längst vattnet med en helt otroligt fin utsikt så kom vi fram till poolerna. Det var inte helt lätt att komma till dom utan man var tvungen att klättra en del på klipporna, men det var verkligen värt det när man kom dit!

Den första vi kom till var i nästan samma nivå som vattnet och inte särskilt djup. Sanden som var i botten var jätte mjuk och helt kritvit.

Efter vi hängt vid den poolen ett tag så bestämde vi oss för att klättra upp en bit på klipporna till en annan som låg högre upp.
Den poolen som låg högre upp skulle jag säga är den som är mest känd och den man ser på alla Instagram bilder här ifrån.
Den poolen var också mycket djupar, skulle gissa på att den kanske var 1.60 m djup då jag inte bottnade men Albin gjorde det. I denna fanns det också små fiskar som simmade runt och koraller.

När vi badat så klättrade vi upp en bit till på klipporna där vi satte oss och bara tittade ut. Utsikten där var helt magisk då man kunde se över alla poolerna, mot stränderna och vägen där vi gått tidigare och över havet där vi såga delfinerna hoppa i vattnet. Så här satt vi och njöt i solen och åt vår lunch som vi tagit med oss.

När vi kom tillbaka till in till ”stan” igen så var vi helt slut efter en dag i solen och gått så mycket. Vi satte oss på ett ställe som heter Acai brothers där vi delade på en Acai bowl.

Vi kollade också in en liten butik som låg bredvid där de sålde alla möjliga som hade med surfing att göra. Där hittade Albin bland annat en t-shirt som han köpte.
På kvällen åt vi pasta på en mysig resturang och gick runt och tittade på stan.

/Nikita

Gillar

Kommentarer

MoaYrvelid
MoaYrvelid,
Jag blir så sugen på att åka utomland just nu!! 💕
Ha en fin dag!
nouw.com/moayrvelid
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229