Manly Beach och en himmel av rök

Vår andra heldag i Sydney valde vi att åka till Manly Beach, vilket också är en välkänd strand i Sydney. Vi hade hört mycket bra om den stranden och eftersom det skulle bli 37 grader i Sydney den dagen så tyckte vi att det inte fanns något bättre ställe att spendera vår dag på.
Till Manly Beach tog vi en ”fast ferry” från Circular Quay vid operahuset som tog cirka 20-30 minuter vilket var super smidigt. Från färjan fick man också en väldigt fin utskick över operahuset och Harbour bridge.
När vi sedan kom fram fick man gå igenom Manly och över till andra sidan för att komma till den kända stranden.

Vi låg på stranden fram tills lunch då vi gick tillbaka till andra sidan och åt lunch på en mysig restaurang precis vid vattnet.

Efter lunch gick vi och kollade i lite affärer som fanns, både jag och Albin shoppade lite. Efter ett tag blev det alldeles för varmt att gå runt där och då jag även fått feber så valde vi att åka tillbaka till Sydney lite tidigare än tänkt.
När vi kom tillbaka till Sydney var himlen inte alls lika klar som den var när vi lämnat på morgonen. Utan den var istället fylld med rök, så mycket att man knappt såg himlen.
Bränderna i NSW var och är något vi fått höra mycket om ända sedan vi landade i Sydney, men inte förens då förstod vi hur illa det faktiskt var och att vi kanske skulle bli tvungna att planera om hela vår resa här i Australien.

/Nikita

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229