K’gari, Fraser Island

På morgonen körde Leif in oss till Rainbow Beach där vi skulle möta upp dom från Drop bear adventure som vi valt att göra utflykten till Fraser island med.
Fraser Island är världens största sand ö och ligger precis utanför Rainbow Beach. För att komma över så fick vi ta en färja som tog cirka 10 minuter med jeeparna som vi åkte i. På vägen över till ön så kunde vi se ett jättestort rökmoln över södra delen av ön, där hade en brand startat bara någon dag innan. Trots branden så gick det ändå bra för oss att komma över och då vi skulle köra mot norr så körde vi bort ifrån den.


Hela vägen till deras läger körde vi på en enda lång strand som var som en motorväg, med hastighets skyltar och mycket bilar i båda riktningarna. Vi körde i mer än en timme i full fart och sanden bara yrde runt oss. Det var så himla roligt och alla i vår bil satt och skrattade nästa hela vägen.
Vi körde i 3 jeepar där en av dom kördes av vår ”guide” som körde först och sen de andra två kördes av personer från gruppen. Så alla som var över 21 och ville fick någon gång under dessa två dagarna prova att köra.

När vi kom fram till lägret så lämnade vi våra saker i de små stugorna där vi skulle sova och åt sedan lunch innan vi åkte ut igen för att få se ön.
Denna gången åkte vi in i skogen mot en del av regnskogen där vi gick runt och tittade.

Vi åkte sedan till en av de kändaste sjöarna på ön, Lake Mckenzie. Sjön är känd för sitt kristallklara vatten och kritvita sand. Sanden kunde man också ha i håret eller skrubba kroppen med den då den skulle vara renande och göra håret eller kroppen len. Både jag och Albin provade att ta den i håret och det blev verkligen så lent efteråt vilket var lite häftigt.

På vägen tillbaka sen så åkte vi och kollade på en annan del av regnskogen som kallas Central station som var en viktig och helig plats för ursprungsbefolkningen.
Väl tillbaka vid lägret sen så gick jag och Albin ner till stranden för att se solnedgången. Då det finns något som kallas Dingos på ön så var alla som gick utanför lägret tvungna att ha en så kallad ”Dingo stick” med sig. Dingos är en vildhund som springer runt på ön och kan bli väldigt farlig om den tror att man vill leka med den. Så vi fick också tänka på att gå lugnt och att om vi skulle se någon så skulle man stå helt still.

Till middag hade gjorde dom BBQ och vi fick även prova känguru för första gången vilket faktiskt var helt okej.

/Nikita

Gillar

Kommentarer

soderluundd
soderluundd,
Grymt snygg blogg! 😊nouw.com/soderluundd
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229