Byron bay och kängurus i full fart

Vår första dag i Byron bay började med att vi gick en promenad genom Byron bay och bort till en strand vi tittat upp. Stranden tillhörde Arakwal National Park och för att komma dit behövde man gå på en liten stig i skogen.
När vi gick på stigen till stranden fick vi se väldigt många tupp liknande fåglar som verkar väldigt vanliga i Byron bay. Vi hade sätt två stycken på vår camping kvällen innan men där i skogen såg vi flera stycken som sprang runt.
När vi hade gått en bit genom skogen och nästan var framme vid stranden så hör jag något prasslande ljud och innan jag hinner fundera på vad det kan var så hoppar en känguru fram precis framför Albin och sen vidare upp i skogen. Det var så sjukt att få se en känguru bara så där som hoppade fram i skogen och jag kan ju säga att man var lite små rädd den sista biten att något annat farligt djur skulle titta fram.


Stranden vi kom fram till var så himla fin och vi var nästan helt själva där. Där solade vi och badade fram tills efter lunch.

Lunch åt vi på ett ställe som heter Byron Bay general store. Ett jättemysigt ställe där jag beställde en avokado macka, Albin en Aussie burger samt Waffel fries med aioli som vi delade på.

Efter vi ätit lunch gick vi in mot centrum och kollade in butiker där både jag och Albin hittade lite. Vi satte oss också på ett ställe som heter Combi där vi svalkade oss med en smoothie.

På kvällen åkte vi upp till en fyr som finns där, vi kom dit precis när solen börjat gå ner så vi öppnade bakluckan på bilen och satte oss och tittade på den fina utsikten.

På kvällen åt vi på en mysig Italiens resturang som vi hittade på vägen tillbaka. Maten var jättegod så det blev ett bra avslut på vår första dag i Byron bay.

/Nikita

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229