Sovrummet


DET HAR HÄNT grejer i en rasande takt här i mitt sovrum under de senaste dagarna! Den lite tokiga idén om att bygga vägg i sovrummet är genomförd. Bara sådär. Så glad att jag inte tog mig tid att fundera och börja tveka.
Jag har även bestämt vilken färg väggarna ska målas i, hittat två snygga skåp på loppis att ha som sängbord och börjat sy en sängkappa. Det blir verkligen ett helt nytt rum! Jag är så glad.


Men om vi tar det från början: ända sen vi flyttade in här har sovrummet varit ett litet problem, som stört mig mer och mer. Jag har liksom inte hittat något bra sätt att möblera så att det känts trivsamt. Rummet är 17-18 kvm stort. Det är nästan lika stort som Johans och min första lägenhet som var 23 kvm, och där rymdes då även kök, hall, klädkammare och toalett. Det har varit frustrerande att ha ett så stort rum, men att ändå inte kunna möblera på ett vettigt sätt.


Så här har det varit möblerat fram till nu. Det finns liksom ingen vägg som är tillräckligt lång för att rymma en 180 cm bred säng plus två sängbord. När sängen stått som den gjort hittills har det varit 30 cm över på varje sida. Trångt på sidorna om sängen men hur mycket tom plats som helst vid fotändan istället.

Dessutom har jag ogillat att man från vardagsrummet kommer in i sovrummet från sidan av sängen. Känns så oharmoniskt på något vis. Så jag låg här häromkvällen och önskade att jag hade ett sovrum där ingången till rummet låg från fotsidan. Det skulle vara så himla mycket finare och härligare.


Så här önskade jag alltså att det gick att möblera. Det skulle ge mer harmoni och mycket mer utrymme på sidorna om sängen. Men på grund av fönstret som löper längs två av väggarna så gick det inte. I alla fall inte om man inte vill ha huvudändan mot ett fönster - vilket jag inte vill.

Och det var där tanken om att bygga en vägg föddes. Det kan väl inte vara så himla svårt, tänkte jag. Bygga någon sorts ram och skruva fast plywood bara, typ. Och nej, det var nog inte särskilt svårt heller. För idag har väggen kommit upp på bara några timmar! Inte tack vare mig, men med hjälp av någon händigare.

Update: Väggen är alltså byggd framför fönstren till höger. Så jag fick offra fönstren åt det hållet, till förmån för min vägg. Det gjorde i sig inget då det redan är så pass mycket fönster att ru,mmet inte lider brist på ljus, och åt det hållet stirrar man ändå bara in i huset bredvid ;)

Nu ska här målas, och sen ska ni få se hela förvandlingen.

(Och ja, jag bor i hyresrätt. Väggen är byggd utan att förstöra varken väggar, tak eller golv. Den är liksom fastkilad. Så när jag flyttar så kommer den att kunna plockas ner och lämna rummet intakt.)

Gillar

Kommentarer

MiHome
MiHome,
Oj det gick fort! 😃Men jag förstår inte riktigt vart du satt väggen? 🤔 framför fönstret? 😊​
nouw.com/mihome
nikelinds
nikelinds,

Ja precis! Inser nu att jag är otydlig. Men så är det, väggen är framför fönstret! Det var så mycket fönster i rummet att det inte var någon större fara att offra lite ljus 😉

nouw.com/nikelinds
MiHome
MiHome,

Smart ju! Ja det var väldigt mycket fönster 😃

nouw.com/mihome
poppy
poppy,

Wow! Längtar tills vi får se resultatet 😃

nouw.com/poppy
emiliamillan
emiliamillan,
👏🏼👏🏼👏🏼grym!!
nouw.com/emiliamillan

Instagram @nikelinds