Positiva listan

VILKEN JULSTÄMNING det blev här hemma idag!

Vaknade upp till en gråmulen tråkig torsdag. Inte något särskild myskänsla. Jag hade planerat att baka lussebullar och koka chaisyrup idag, så det satte jag igång med rätt slentrianmässigt. Men så satte jag på lite julmusik också och kände julstämningen smyga sig på. Och rätt vad det var, när jag stod och bakade ut bullarna började stora snöflingor falla utanför fönstret.

Så magiskt!

Loppisfynd alltihop. Funderar på om jag ska putsa upp mässingsgranen eller låta den vara som den är..


Men det var inte julkänsla jag ville prata om nu, utan det jag egentligen ville bjuda på med det här inlägget var denna positiva lista. En lista med sånt som är bra just nu, för det kan man behöva påminna sig själv om ibland. Här kommer den:

♡ Det är så mysigt och stämningsfullt här hemma nu. Även om jag drömmer om ett gammalt hus med spröjsade fönster och trägolv så har vi det faktiskt himla bra här. Jag njuter av att vara hemma i lugnet, tända ljus och läsa en tidning i soffan.

♡ Jag ser framemot stunderna med julkalendern. Förra året gjorde vi det till en rutin att varje kväll, efter sista promenaden med Lexie, byta om till sovkläderna, borsta tänderna, släcka ner här hemma och kolla på dagens avsnitt tillsammans det sista vi gjorde. Det var verkligen så mysigt.

♡ Jag är så glad att jag har hittat rätt utbildning! Känner en motivation och glädje för skolan som jag inte känt tidigare. Men eftersom det här är så himla viktigt för mig, föds också en rädsla för att misslyckas. Förhoppningsvis betyder det bara att jag verkligen kommer att göra mitt bästa.

♡ Något som för mig är väldigt stort är att jag har äran att kunna tjäna några slantar på den här bloggen. Det är jag väldigt glad och stolt över!

♡ ...Men ännu mer tacksam än för pengarna är jag att ni kikar in här då och då. Tack <3

♡ Att vi fick igenom vårt efterlängtade lägenhetsbyte i Östersund. Så glad att vi kommer ha lite mer plats att bo på när vi flyttar hem, men jag är faktiskt också vädigt tacksam att vi ens har någonstans att bo. Det har inte alla.

♡ Och apropå lägenhetsbytet! Något som är helt otroligt fint är att in lillasyster och hennes sambo och min mamma har fixat allt med flytten åt oss! Så himla snälla att det knappt finns ord!

Det är alltså så här (för den som är ny här eller kanske inte lusläst alla mina inlägg): Vi har hyrt ut vår etta i Östersund under tiden vi bott här i Karlstad. Men vi har inte känt oss särskilt sugna på att flytta tillbaka dit, dels för att vi inte gillar den den lägenheten särskilt mycket, och dels för att vi känner att det räcker med att trängas i små ettor nu. Vi behöver större. Därför började vi söka efter någon att byta med, och fick napp snabbare än vi kunde tro. Så vi har bytt till oss en alldeles lagom och mysig tvåa nu.
Själva bytet skedde igår. Vi hade en hel del grejer kvar i ettan (hyrde ut möblerat) som behövde flyttas, så vi hade panerat att köra upp till Östersund, flytta grejerna och sen köra ner hit igen. Men nu slapp vi alltså det. Hur fin familj kan man ha?


♡ Trots att det känns stressigt att hinna jobba samtidigt som jag ska sköta skolan och bloggen och livet i övrigt, är jag så klart glad att jag har ett jobb. Och dessutom på en arbetsplats med ett gäng fina tjejor <3

♡ Imorgon börjar mitt bästa bästa program - På Spåret! Det är nästan lite högtidligt att se på det programmet för mig eftersom det är så himla bra.

Gillar

Kommentarer

linnearosengren
linnearosengren,
Har ni alltså bytt 1:an där mot en 2:a där? Och än har ni bara flyttat grejerna från 1:an till 2:an? När kommer själva flytten bli av? 😃
nouw.com/linnearosengren
nikelinds
nikelinds,
Ja precis! Och här i karlstad blir vi kvar till 1 april. Det där datumet har skiftat lite, beroende på lite omgivande orsaker. Först var det 1 februari som gällde, så därför började jag räkna ner redan i augusti. Men så har datumet flyttats framåt hela tiden, så min nedräkning har blivit väldigt lång... Men nu är allltså bestämt att det blir den 1 april så tvåan kommer stå tom tills dess (dubbla hyror! hurra!).
nouw.com/nikelinds
EKblogg
EKblogg,
Hemmatider är faktiskt väldigt värdefulla!
nouw.com/ekblogg
poppy
poppy,
Denna lista var himla mysig att börja min fredag med att läsa! Hoppas du får en fantastisk fredag, kram!
nouw.com/poppy
Maries strålande jul,
Bra att se det positiva i tillvaron. Grattis till lägenheten och vilken mysig julblogg du har.
mariesjulblogg.wordpress.com

Instagram @nikelinds