Header

PÅ MITT JOBB i hemtjänsten pratas det minst sagt en hel del väder och vind om dagarna. Vi beklagar oss över kylan, bristen på regn och sommaren som aldrig kommer. Konstaterar surt att så här sen har den väl sällan aldrig varit förut?


Men så får jag påminna mig om att när jag och Johan åkte hem till Jämtland och hälsade på förra året vid midsommar hade syrenen knappt slagit ut än, trots att den blommat över för länge sedan i Karlstad där vi bodde då. Så det kanske inte är så farligt ändå.


Och visst blommar det här ändå. Rosenpionen (som jag tror att det är? Det är en himla djungel det här med pionsorter, det skulle lika gärna kunna vara en herrgårdspion också) har vuxit sig så stor och blommar med 20-30 blommor på varje knöl. Riktigt maffiga buskar med andra ord! Tänk att de såg ut så här för ungefär en månad sen (klick!). Så synd att det inte riktigt var den vackraste sorten jag vet. Jag hade velat ha en mörkröd, fluffig variant. Men bina gillar våra pioner i alla fall, och det är värt mycket.

Dessutom blommar smörbollen, blåklinten, äppelträdet och syrenen och äntligen luktar det sommar. Snart kommer lupinerna, aklejan och liljorna i rabatten. Sen ska jag vänta någon vecka till för att se om något annat roligt dyker upp, innan jag sätter spaden i marken och gräver bort nästan alla rabatter. Självklart sparar jag allt av värde, men det är så mycket ogräs och rötter och markduk och skit i rabatterna här att det är lika bra att börja om.

Så fort jag får tid ska jag berätta om mina planer för trädgården!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Instagram@nikelinds