Header


NÄR VI PRECIS köpt kolonin och när alla tankar om sommarens odlingar började snurra igång var jag osäker på om jag hade tillräckligt med stora krukor i min ägo. Det visade sig att oron var rätt obefogad. Dels ägde jag redan ett helt gäng krukor och dels fick vi också ett antal med på köpet av stugan. Sån bra bonus!

Nu när vi har hållit på och rensat i bodarna har krukorna fått stå utanför och vänta. Och när de stod där så fint uppradade tänkte jag att det kan vara kul att visa dem för er.

Så här kommer ett helt inlägg tillägnat min samling med stor-krukor :)


De här krukorna känner säkert många igen. Det är Ikeas terakottakruka Ingefära, som jag gillar jättemycket. Tyvärr har ett av faten spruckit, som ni ser. Jag ska kolla om man kan köpa endast ett nytt fat.

Förra året hade jag tomater och chili i dem. I år blir det nog något annat. Ett litet träd kanske? Jag skulle gärna haft ett citronträd, men får för mig att de är så svårskötta.


Zinkhinkarna fanns i en av bodarna på kolonin. Typiskt bra grej. Zink passar ju nästan jämt.
Krukan till höger köpte jag av en tjej på Facebook, men tror att den kommer från Blomsterlandet från början. Skulle gärna haft en till sådan.


Den här stora zinkbaljan fanns också på kolonin. Jag har provat att sätt penséer i den, men det blev inte riktigt så fint som jag tänkt. Så sen dess har den istället fått agera ishink när vi haft kompisar över. Vi har ett litet kylskåp, så det var faktiskt ett helt perfekt användningsområde för den.


Penséerna som inte passade i baljan fick flytta in i de här gamla kärlen istället. Till vänster syns en kopparbalja som också fanns i en av bodarna, och till höger en mindre gjutjärnsgryta (?) som jag hittade hemma hos min pappa. Älskar de här två! Så himla fina.

Tunnorna, som får agera piedestaler just nu, kommer också från pappas gård. Tydligen fanns det en gång i tiden en fabrik som tillverkade såna tunnor i byn där han bor. Och det var med viss motvilja han släppte iväg dem till mig. Villkoret är att jag bara har dem på lån, och att de ska återlämnas i samma skick. Haha.


Här är en annan skatt, som vi faktiskt fått av våra världsbästa koloni-grannar (de kan vara de gulligaste personerna jag träffat! Inte bara för att de GER bort två stora, snygga trälådor, men också för att de bara är så snälla, hjälpsamma, mysiga och välkomnande).

I den mindre trälådan blir det nog någon sorts plantering. Ser framför mig några stora, yviga pelargoner där i. Det skulle nog bli fint. Men den större kanske ska få fungera som hylla? Eller förvaring för kuddar och plädar till altanen? Vi får se!


En samling prylar i emalj fanns också på kollo. En hink, ett tvättfat och en potta. Men dem funderar jag på att sälja. Det är inte riktigt min stil, och de kommer säkert att komma väl till pass hos någon annan. Den blåa krukan passar ju egentligen inte heller in helt perfekt, men den gillar jag så mycket så den ska ingenstans. Den är inköpt på loppis.

Japp. Där har vi dem, nästan alla mina stora krukor. Några fattas ändå.
Glädjande är att jag fått eller köpt de allra flesta begagnade. Stora krukor kan ju kosta en hel del, men här har inte många hundralappar lagts ut.

Nu ska jag bara planera vad som ska planteras i vilken kruka.

Och var de ska stå någonstans.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Instagram@nikelinds