Jul i mitt hus


KANSKE ÄR DET den här husgrejen som gör att julpirret har slagit till med full kraft. Känns fint och härligt. För förra årets december var faktiskt bara ett stort ångestmoln. Jag hade sagt upp mig från ett jobb där jag trivdes och grubblade samtidigt över hur jag skulle göra med den relation som jag var i då, och där ingen av oss hade det särskilt bra. Mina axlar var minst sagt tunga och julen kom liksom i skymundan bakom stora livsfrågor, vilket så klart är rimligt. Men tråkigt för en julälskare som jag.

Nu längtar jag så det ilar i kroppen efter julen här i huset med allt vad det innebär. En krans på dörren. Julgran i hörnet. Ett härligt kök att julbaka i. Adventsljusstakar i fönstren. I mitt och Daniels hus.

Förra året prick den här helgen var jag på Rosengränd och adventspysslade. Gjorde arrangemang med mossa och hyacint. Precis vad jag skulle vilja ägna mig åt den här helgen också. I år ligger dock snön tjock och frusen på marken redan, så att lyckas plocka någon egen mossa blir nog svårt. Men det löser sig nog.


  • Jul

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Instagram @nikelinds

Instagram nikelindsInstagram nikelindsInstagram nikelindsInstagram nikelindsInstagram nikelindsInstagram nikelindsInstagram nikelinds