Inspiration: Adventsljusstaken

Själv har jADVENTSLJUSSTAKEN KÄNNS LITE som julens nyckelpryl. Det är så mycket som kretsar kring den, från första advent till julafton. Därför tänker jag att det känns viktigt och kul att hitta en som man gillar, och gärna en som kanske inte halva resten av Sveriges befolkning har.
Det går tydligt att se trender i adventsljusstakarna, tycker jag. Under några år har den här modellen i svart och mässing varit populär. Tidigare, under shabby chic-eran minns jag att det var många som gjorde av glasflaskor eller med blockljus. I år får vi nog se denna både här och där, och säkert en del runda varianter.
Så klart är detta bara ett axplock, det har självklart synts många fler stakar under åren. Men visst kan ni hålla med om att det blir ganska mycket same same?

Själv har jag två från loppis. En i trä som jag köpte för några år sen och en i smide som jag köpte i år. Är väldigt nöjd med dem, de är verkligen inte de med mest wow-känsla över, men de är enkla och jag tror jag kommer gilla dem länge. Dem ska ni få se när det blivit dags att julpynta. Men tills vidare kan vi väl kika på ett gäng som jag hittat när jag kikat runt efter inspiration på Instagram.

HÄR / HÄR

Jag gillar, som märks, smide. Den till vänster gillar jag för att den har lite höjd och känns väldigt traditionell. Den till höger är en rolig ide. Istället för vanliga siffror, så är staken gjord på romerska siffror på ett finurligt sätt.

HÄR /HÄR

Mässingsljusstaken är helt magisk. Så söt med de blomliknande ljushållarna. Tänk att hitta en sån på loppis! Den till höger är maffig och tar plats. Något för den som gillar det rejäla, rustika och industiella. Tror den är ett DIY dessutom.

HÄR

Själv skulle jag nog skippat siffrorna, men annars älskar jag den här staken. ett fint sätt att få in naturmaterial i inredningen. Säkert inte särskilt svårt att få till själv heller.

Gillar

Kommentarer

Instagram @nikelinds