Framåt med köksträdgården


NU ÄR DEN stora grävningen framgångsrikt genomförd. Jag är helt lyrisk över att det gick så fort och blev så BRA. Det är alltså färdiggrävt i det som ska bli köksträdgård med grusläggning och för den stora perennrabatten som skall anläggas. Dessutom fick vi hjälp att fylla ut för vår framtida parkering. Det är parkeringen som skymtas där till vänster vid de vita stolparna på bilden ovan, precis vid vår infart. Där får det i dagsläget endast plats en bil, och därför har vi parkerat våra båda bilar nere på gården framför huset tidigare, vilket inte alls känns så trevligt tycker jag.

Men mer om det någon annan gång, nu tittar vi närmare på det som grävts fram.Det blir ju så härligt med grus mot de svarta lådorna. Så prydligt och lättskött! Nog för att jag kommer behöva rensa de där gångarna på ogräs i framtiden, men hellre det än att klippa gräs. Tanken är att lägga gårdsgrus, än så länge är bara stenmjölet på plats.

Sen har tanken varit att bygga en odlingsbädd med spalje där framför parkeringsplatserna/den ogräsbeklädda kullen och sedan en kompost intill de risiga buskarna där till höger. Men killen som var här och grävde undrade om vi inte skulle ha ett växthus där. Och det kände både jag och Daniel att det är klart vi ska ha det! Varför har inte den tanken korsat våra huvuden tidigare?
Eller hur, visst skulle det vara helt magiskt med ett vackert växthus här? Det bara måste bli så. Ett växthus, en liten fikaplats och stora krukor fyllda med blomsterprakt.

Från där den här bilden är tagen kommer det vara en ingång till köksträdgården. Där till vänster, under den bulliga markduken vid skottkärran gömmer sig syrener som jag planterade ifjol och klippte ned nu för någon vecka sen. Den leriga ytan som anas närmast i bild är den blivande perennrabatten. Är lite sugen på en portal mellan syren och rabattnågon gång i framtiden. Att jag skulle vilja ha en portal i min trädgård trodde jag inte för några år sen, men nu har jag börjat tycka att det är så fint! En svart portal i trä såklart, men en fin klätterros eller kanske pipranka på. Det vore väl ljuvligt!


Gillar

Kommentarer

Instagram @nikelinds