Ett år som gått


Jag gick in i 2015 med ett rätt (okej, väldigt) värdelöst år bakom mig. Under 2014 hade det mesta gått fel och jag mådde inte alls bra. Mina nyårslöften var att sluta oroa mig, söka hjälp för min ångest och att göra mer av det som jag tycker är roligt och omge mig av personer jag tycker om.


Minns denna dag så väl. Jag myste på hemma, sökte lägenhet och jobb, tänkte att allt skulle bli så himla bra.

Året började med att mycket faktiskt gick min väg. Jag fick nytt jobb, en fast tjänst till och med, Lexie flyttade in, vi fick tag på en ny större lägenhet och sen fick även Johan nytt jobb med bra betalt. Saken är bara den att allt det här som hände bara är yttre omständigheter. Så trots att det kändes som att allt gick åt rätt håll, så mådde jag ju fortfarande lika dåligt inuti. Det kom ikapp mig efter inte allt för lång tid och hela våren och sommaren fram till slutet på juli mådde jag bara ännu sämre. Jobbet gjorde mig utbränd och på ständigt dåligt humör, jag vaknade ofta upp mitt i natten med ett bankande hjärta och okontrollerad andning, jag orkade inte träffa någon, hade ständigt dåligt samvete mot Lexie och Johan jobbade helt andra arbetstider än mig så vi sågs nästan aldrig.

När jag tog den här bilden hade jag varit ledig i några dagar och skrev såhär: "Har varit ledig i fyra dagar och känner mig redan som en fyra gånger härligare person." Vill bara krama om mig själv när jag tänker på hur jag mådde under den tiden.

I slutet av sommaren var jag ett vrak. Jag sa upp mig från jobbet (TACK till mig själv för det) och gick runt som en zombie i över en månad. Johan flyttade till Karlstad i augusti, och efter ett tag flyttade jag efter. Resten av hösten har spenderats med att göra så lite som möjligt. Att gå på stan gjorde mig helt utmattad. Minns att jag ringde till mamma och berättade att jag mådde illa och kände mig yr och hon förstod direkt att det var för att min hjärna var så färdig. Så istället gick jag långa promenader med poddar om förlossningar och bröllop i öronen, låg på soffan, virkade filtar och fann sån avkoppling i att blogga.


Och långsamt har jag mått bättre, orkat mer, känt mig gladare. Och med facit i hand hade jag inte velat vara utan det här året. Trots att 2015 varit så vidrigt mot mig stundtals, så har jag vuxit mig starkare och vet så mycket mer om mig själv nu (klyschigt, men ack så sant). Nu fortsätter jag på det här spåret. Tror verkligen att 2016 kan bli ett så bra år!

  • Livet

Gillar

Kommentarer

linnearosengren
linnearosengren,
Så fint inlägg. Känner verkligen med dig. Vet precis hur det känns. Så där såg mitt 2013 ut. Ibland får man nästan tvinga sig själv att ta hand om sig själv för att komma framåt. Men när det är gjort kommer man ut en bra bit starkare på andra sidan. Skönt att du mår bättre nu :*
nouw.com/linnearosengren
nikelinds
nikelinds,
Åh, så skönt att veta att det inte bara är mitt liv som sett ut såhär. Jag vet ju dessutom att du haft ett toppenår, så då kanske det blir min tur nu också 😊 :*
nouw.com/nikelinds
linnearosengren
linnearosengren,
Det är jag övertygad om! 😊
nouw.com/linnearosengren
Gabriella,
Så fint att du delar med dig av dina tankar och erfarenheter! Önskar dig ett lugnt och harmoniskt år där du får må bra! Modigt av dig att säga upp dig och våga sätta dig själv främst, det låter klokt. Hoppas du hittar ett jobb som du trivs med sedan och känner glädje av!
elephantzoul.blogg.se
nikelinds
nikelinds,
Tack för en fin kommentar <3 Ja gud vad det krävs mycket innan man förstår att man måste sätta sig själv främst också. Önskar dig ett fint år också!
nouw.com/nikelinds
tuvaalicia,
Åh Nike, jag förstår dig helt! Har också haft liknande upplevelser. Men precis som du säger, alla dina erfarenheter kommer att göra dig starkare och 2016 kommer därmed kunna bli ett lättare år! Kram!
www.itgirls.se/tuvaalicia
nikelinds
nikelinds,
Men åh så fint <3 Tack för att du tog dig tid att kommentera!
nouw.com/nikelinds

Instagram @nikelinds