En dag


Det regnade när jag vaknade imorse. Perfekt hotellfrukost-väder tyckte mamma och jag och cyklade iväg till Clarion. Det var väldigt mysigt och hon är så himla fin och bra min mamma. Ni ser ju.


Efter frukosten kom min lillasyster och så for vi iväg på växtvaruhuset. "Här inne får man sådana ha-begär" sa mamma innan vi gick in. Det hade hon ju helt rätt i. Nu vill jag bara ha ännu mer växter, massa snygga krukor och ja, en trädgård att fylla. När vi strosade runt där inne insåg jag dessutom hur trött jag är på värmländskan, det är verkligen inte min favoritdialekt. Det är så mycket härligare att vara omgiven av jämtar som pratar jamska.


Efter det mötte jag upp min kära gudmor för lunch. Sen åkte vi och tittade på ännu en växthandel för att leta en ampel. Vi hittade en, enligt Anne-Marie, väldigt ärtig variant (note to self: använd ordet "ärtig" oftare). Sen åkte vi hem till henne, åt jordgubbar och tittade på alla hennes planteringar. Det blev ju helt klart en dag i växtlighetens tecken.

Nu har jag precis gått en runda i mina gamla promenadspår. Här uppe blommar fortfarande syrénen och jag blev nostalgisk och tänkte på alla promenader jag gick för att hämta andan förra året. Och så längtade jag tills jag bor här igen. Som vanligt.

Gillar

Kommentarer

Thuvaeli
Thuvaeli,
Vad mysigt det låter!
nouw.com/thuvaeli

Instagram @nikelinds