Att leva långsamt

Jag fick upp ögonen för det här med slow living någon gång förra vintern. Slow living handlar ungefär om att leva utan (med mindre i alla fall) stress, att låta saker få ta den tid det tar och på sätt kunna vara mer i nuet och att njuta mer. För mig låter ju det som det allra bästa sättet att leva på. Jobba mindre, njuta mer av det som jorden ger. För mig har det också inneburit att konsumera mindre. Att sakta ner hela livskarusellen liksom. För många handlar slow living om att flytta från stan till landet, men man kan leva långsamt i stan också! Läste en sådan bra artikel på ämnet i någon tidning i höstas (hittar tyvärr inte igen den), men i den stod det att slow living kan vara att titta på tv långsamt. Det tycker jag är viktigt att komma ihåg, att slow living inte bara är en idealbild.

Så, med det så vill jag visa mina två bästa slow living instagrammare.


Slow wanderings
/Hanlie Joubert bor i Cape Town. Som bildtext till bilden längst ner till höger skrev hon så här: "Having a very small collection in my wardrobe is one of the best decisions I've ever made. This is my uniform, a linen tunic and comfortable leather shoes." Det fastnade verkligen i mig.


O W L
/ Emma började jag först följa för de underbara bilderna. Men nu stannar jag upp och läser det hon skriver. Till exempel det här "see+feel. Just the very watery sun over a field of sheep today. -We're so lucky to have this as our walk to scchool every day, as the seasons change so does the view."

Gillar

Kommentarer

Petra
,
Hej!
Vill bara säga att när man går in och läser din blogg får man alltid en sån positiv energi-boost men samtidigt är den så harmonisk och mysig! Keep up the good work!

Instagram @nikelinds