Att göra som man vill

Amaryllisen, som byter kruka ungefär en gång i veckan, hehe. Nu bor den i en burk från Iittalas Kastehelmi som jag fick i present av Johan <3

​​Den här dagen har börjat så himla bra. Jag vaknade kvart i åtta och var pigg och glad. Gick upp och tittade på Musikhjälpen i soffan med en gosig hund. Sen en kall och solig morgonpromenad. Och så, med en tekopp i handen, gick jag in på Underbara Claras blogg och läste det här.

Hon skriver om sina känslor inför att gå på fest, om att hushålla med sitt sociala kapital och om att vara vuxen och bestämma själv. Så bra! Jag tycker om att läsa om andra människor som hellre sitter hemma i soffan en lördagskväll än att gå på fest. Jag har verkligen slagits med den där känslan att ju färre fester och kompisar man har, desto sämre är man. Alltså, jag har verkligen kämpat med den känslan. Det sitter ju så djupt rotat i alla normer. Vi lever i ett extrovert samhälle. Så är det bara. 

Därför är det så bra när personer som är framgångsrika, härliga, roliga och smarta berättar om att de lever ungefär som jag. Therese Lindgren på Youtube har berättat en del om hur hon väljer bort att vistas bland allt för mycket folk på event och annat på grund av sin panikångest, och det verkar som att hon tycker att det är helt okej att det är så, och Josefin Knave säger att hon trivs bäst hemma i soffan och med familjen (hennes youtube-kanal är för övrigt den mysigaste jag vet just nu).

Gillar

Kommentarer

ebbaobergs
ebbaobergs,
Whohoooo jag är också en soffis! Tror mest det är för att jag är så fruktansvärt social på jobbet. Då måste jag liksom få vara lite ifred när jag är ledig. Ha lite tyst och lugnt på något vis 😊
nouw.com/ebbaobergs

Instagram @nikelinds