56 dagar kvar


I
NNAN JAG BLEV gravid trodde jag att jag skulle vilja dela med mig av allt graviditetsrelaterat till alla överallt. Men så blev det inte alls. Jag känner liksom inget behov eller lust till att göra det. Istället bara myser jag mig igenom dagarna som går i en behaglig takt. Är fullt närvarande i kroppen och stunden och det räcker så fint med det.


Eller ja, mycket handlar nog också om att allt som rör graviditeten är så stort och viktigt. Det finns saker jag vill berätta om och skriva ner för att minnas för alltid. Men när jag börjar skriva så inser jag hur stort allt är. Alldeles för stort för ett ynka Instagram- eller blogginlägg. Alla delar är så värdefulla och jag vill inte glömma eller missa något.


Så här ser magen ut prick idag, v. 31+6. Rund och putig! Och så här ser Daniel ut när han läser i appen om hur mycket bebisen väger just nu. Så fin han är, han som jag ska bli förälder tillsammans med.


Idag är det 56 dagar kvar till beräknad förlossning. Jag känner egentligen inget behov av att räkna ner, vill inte att tiden ska gå fortare, önskar inte att hon skall komma tidigare. Jag mår så bra precis där jag är nu. Och det slog mig att jag nu bara har två månader kvar som gravid. Jag tror att jag kommer att sakna det så mycket sen. Jag har haft turen att få må alldeles strålande sen v. 15, 16. Jag går fortfarande och tränar utan några särskilda anpassningar utöver att jag undviker löpning och hopp, vilket jag både är stolt, förvånad och tacksam över. Jag är pigg och sover bra. Är mer harmonisk som gravid än som ickegravid, den där hormoncoctailen måste passat mig perfekt. Dessutom älskar jag min kropp som gravid. Känner mig så fin och bekväm i hur jag ser ut. Ja, jag trivs båe i och med kroppen helt enkelt.


Men det allra bästa är ju att hon ligger där inne hela tiden. Bara vetskapen är ju underbar, men buffarna och rörelserna där inne är det bästa jag vet. På helgmorgnarna ligger vi, jag och Daniel, i sängen och känner hur hon rör sig där inne. Jag känner från insidan och han från utsidan <3


Gillar

Kommentarer

Instagram @nikelinds