Header

<a href="https://www.bloglovin.com/blog/19144981/?claim=sftxmbh9qxf">Follow my blog with Bloglovin</a>

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

2017, Allmänt, Nicoline, Smink
Jag tror ingen har missat att Halloween är på ingång. Youtube och Instagram kryllar just nu av olika Halloweenlooks. Planen är ju att jag ska på halloweenfest på fredag, dock har jag inte lyckats bestämma vad jag ska vara än. Så himla svårt! Jag jobbar ju innan festen, så jag kan inte vara något alltför avancerat, då jag behöver hinna i tid. Här under har jag iallafall samlat lite olika sminkningar, alla i samma stuk, men det är väl något sådant jag tänker mig och inspireras av inför fredag.

Vad ska ni klä ut er till?

Likes

Comments

2017, Allmänt, Nicoline
Ännu en måndag är här och snart har hela oktober passerat för i år. Det känns som om tiden går så himla fort nu, men jag antar att det är ett tecken på att jag har roligt? Haha. Denna veckan är ganska fullbokad för min del, men jag har några lediga luckor och det känns skönt!


Måndag: Idag har jag varit i skolan och presentationer stod på schemat. Vi har haft ett grupparbete där vi har tittat på målgrupper, väldigt intressant faktiskt! Egentligen skulle jag slutat 16.30, men fick sluta redan vid 14.00 idag, väldigt skönt! Resten av kvällen blir lugn för min del. Jag tänkte städa här hemma och sedan bara unna mig en myskväll.

Tisdag: Imorgon startar vi ett nytt delmål: SEO. Om jag ska vara ärlig har jag inte jättebra koll på vad det är, så det återstår att se imorgon! Vi är dock bara schemalagda på förmiddagen och har därför självstudier hela eftermiddagen. Just nu har vi inte något plugg att göra, men jag tänkte den fria eftermiddagen till att förbereda mig inför ett möte dagen efter.

Onsdag: Projektledning står på schemat, en av mina favoritkurser! Tyvärr kommer jag inte kunna vara med hela dagen då jag har ett möte klockan 14.00. Jag planerar att hinna äta lunch med min syster innan mötet, då hon inte jobbar långt ifrån. Jag har dock inte hunnit förankra denna idé med henne, men jag tror och hoppas att hon är med på det haha.


Torsdag
: Förmiddagen är ledig för min del, vilket faktiskt känns väldigt skönt. På eftermiddagen står jobb på schemat. Jag var ledig hela förra veckan, så det kommer nog kännas lite ovant att komma tillbaks på torsdag haha... Det är nästan oförskämt hur fort man vänjer sig vid att inte jobba eller gå i skolan.

Fredag: Även denna förmiddag är jag ledig, som ni märker har jag mycket ledig tid denna vecka och det tar jag verkligen tillvara på genom att unna mig ledighet! Jag har haft mycket inplanerat den senaste månaden och även om det är roligt så blir man väldigt trött. Alla människor behöver återhämtning och det är precis vad jag unnar mig själv! På eftermiddagen jobbar jag och sedan är det halloweenfest! Hm, vet inte vad jag ska klä ut mig till än... Några förslag!?

Lördag: Jag jobbar ju varannan helg och denna helg är det min jobbhelg. Jag jobbar 10-17. Men kvällen ser jag verkligen fram emot! Min morfar fyller hela 75 år på lördag, så det ska vår familj självklart fira med middag för honom! Vi har alltså bjudit hem honom på middag. Det ska bli jättemysigt!

Söndag: Jobb, jobb, jobb. 10-16 jobbar jag och efter det är väl planen min vanliga söndagsrutin. Jag tänkte att jag kan försöka fota den på söndag och visa er om ni vill? Jag har alltså en söndagsritual som jag gör för att förbereda mig inför kommande vecka. En av de bästa stunderna på hela veckan!

Likes

Comments

2017, Allmänt, Nicoline, Tankar

Inspiration, vad är det egentligen? Är det något man får, är det något man är, eller är det något man skaffar? Kanske är det en kombination av alla tre, eller så beror det på situation och vad man känner sig inspirerad inför. Egentligen finns det två sidor av inspiration och beroende på vem man är eller vem man frågar, så befinner man sig på olika sidor om ordet inspiration. Vissa kan nog till och med befinna sig på båda sidor om begreppet. Det jag menar när jag säger att det finns två sidor av inspiration är att man antingen kan känna sig inspirerad eller att man kan vara inspirerande. Båda två är ju egentligen verb, men med två helt olika innebörder.

Att känna sig inspirerad är en härlig känsla, en känsla av makt och kreativitet. Att känna sig inspirerad skulle kunna jämföras med att känna fjärilar i magen eller att känna sig sprudlande glad. Iallafall förknippar jag känslan av att känna sig inspirerad med något som är positivt, något som är bra. Synonymer till ordet inspirerad är ord som uppmuntrad, sporrad, eggad och stimulerad, alla enligt mig ord i positiv bemärkelse. Egentligen tycker jag att orden talar tydligt för sig själva. Det handlar om att vilja prestera, att känna sig tillräckligt kreativ och uppjagad, tillräckligt självsäker för att vilja och tro att man kan prestera något som kan bli riktigt bra.

Att vara inspirerande är den andra sidan av begreppet inspiration. Det är som att sitta med trollspöt som får personen i fråga att känna allt det där; uppmuntrad, sporrad, eggad och stimulerad. Jag skulle vilja säga att det också är en positiv och härlig känsla. Jag är inte säker på att man alltid vet att man är inspirerande, men är inte det en del av det vackra i det? Att kunna inspirera någon, få någon att känna sig så pass självsäker så att personen får känslan av att den är oslagbar, att den kan göra precis vad den vill.

Folk kan säga vad de vill, att vissa är känslostyrda och andra inte. Men jag tror inte att det är hela sanningen. Någon gång i livet tror att att alla har känt eller kommer att känna sig inspirerade, för är det inte inspirationen som får oss att vilja saker, som får oss att våga drömma? Är det inte människans begär av att ständigt ha det vi inte har, som gör oss inspirerade när vi hör om andras liv och som får oss att vilja dit eller till och med längre?

Jag tycker iallafall att det är märkligt och mäktigt att ett ord, en känsla, kan ha sådana två helt olika innebörder som ordet inspiration har. Det är märkligt och mäktigt att man både kan känna sig inspirerad och samtidigt vara inspirerande för någon annan på samma gång. Det är väl ett av få ord och få känslor där man kan vara och leva i två världar samtidigt?

Likes

Comments

2017, Allmänt, Vardag, Nicoline

HEJ!

Idag går vi in i vecka 29, helt sjukt hur fort tiden går. Jag har som jag redan nämnt semester just nu, men just denna vecka har jag trots semestern väldigt mycket inplanerat, så tänkte dela med mig av det till er!

Måndag: Idag har jag medvetet planerat in en "ta hand om mig själv" - dag. Jag lät mig själv sova ut och vaknade först vid 10.30, vilket är väldigt ovanligt för att vara mig! Efter det gick jag ut med min hund på en promenad, åt en omelett och har planerat lite inför morgondagen. Just nu sitter jag i soffan och har precis tagit mig en riktigt lång dusch, använt 2 olika schampon, inpackning och balsam och låtit alla produkterna verkat länge i håret, SÅ skönt! Planerna för resten utav dagen är att bara vila och njuta av denna dag!

Jag kan inte få nog av denna bilden.. Jag älskar den, honom och tillfället då den togs.

Tisdag: Imorgon firar jag och Dennis 2 år (!) det är verkligen helt sjukt hur fort tiden går! Dennis jobbar imorgon, men då mina föräldrar åker iväg imorgon och kommer vara borta veckan ut och min syster är på Gotland, så har jag bjudit över honom på middag när han slutar jobbet. Jag har planerat en trerättersmiddag och ser verkligen fram emot att bara få mysa med honom. Mer än så tänker vi inte göra och varför kan ni läsa längre ner i detta inlägg...

Onsdag: På onsdag ska jag spendera några timmar med min fina guddotter. Hennes föräldrar, alltså min kusin och hennes pojkvän, skulle iväg en stund och undrade om jag kunde passa Ellie under tiden och självklart tackade jag ja! Jag ser verkligen fram emot att få mysa med henne själv, det är en person jag absolut inte kan få nog av!

Torsdag: På torsdag har jag bjudit över Lovisa hem till mig för en riktig mysdag! Vi har inte bestämt vad vi ska göra än, men jag siktar på en mysig brunch/lunch och sedan bara mysa! Hoppas på härligt väder så att vi kan sitta ute och bara njuta i solen.

Fredag: Åh, jag längtar till på fredag! Som jag nämnde högre upp i inlägget så kommer jag och Dennis inte fira vår 2-årsdag med mer än en middag just på tisdag och det är för att vi på fredag förmiddag kommer sätta oss i bilen och åka ner till Göteborg och därför fira våra 2 år tillsammans lite mer där! Vi har bestämt oss för att köra en liten "miniroadtrip" som börjar i Göteborg. Jag ser så mycket fram emot att få umgås med Dennis i 5 hela dagar! Detta blir den semester jag och Dennis har tillsammans i år och därför tänker jag passa på att njuta ordentligt!

Likes

Comments

2017, Allmänt, Vardag, Nicoline

5 SAKER

Du gjorde igår kväll:
- Redigerade en video (prenumerera på min youtubekanal för att inte missa något!)
- Träffade farmor och farfar
- Åt italienskt plock
- Åkte kommunalt, gör aldrig det
- Träffade min bästa vän, Lovisa

Du kan höra just nu:
- Vibe av Frank Pierce
- Fågelkvitter
- Tangenterna jag knappar på
- Hästar som gnäggar, jag bor på landet
- Något barn som skriker utanför fönstret :)

Du inte kan leva utan (matriella):
- Min mobil
- Min dator
- Mitt bankkort
- Min bil
- Min kamera

Du ska göra nästa vecka:
- Fira 2-årsdag med Dennis ❤️
- Mysa med Lovisa
- Dricka vin
- Åka på miniroadtrip
- VLOGGA

Du helst äter:
- Vitkål, ÄLSKAR vitkål!
- Varmkorv
- Tacos
- Nocco, vet att det är dricka men jaja
- Chips, dock inte nu, äter LCHF

5 PERSONER
Du kan berätta allt för:
- Dennis
- Nathalie
- Isabelle
- Lovisa
- Bitches, men det är fyra tjejer, jaja

Du helst smsar med:
- Bitches
- Dennis
- Mamma
- Lovisa
- Isabelle

Du tycker om:
- Mamma
- Pappa
- Nathalie
- Dennis
- Mina vänner

Du skulle vilja bjuda över på en middag:
- Melissa
- Hanna
- Emma
- Rebecca
(Aka bitches)
- Dennis

Du träffar varje dag:
- Mamma
- Pappa
- Nathalie
- Dennis, nästan varje dag
- Just nu jobbar jag ju inte, annars hade jag nämnt någon kollega


5 NEJ TACK

När det gäller klädesplagg:
- Långklänning
- Strumpor med högt skaft
- Toppar med djup u/v-ringning, vill gilla men är inte bekväm
- Korta shorts
- Klackskor över 10 cm, kan inte gå i det!

I matväg:
- Fiskbullar
- Hummer
- Körsbärsgodis
- Calippo
-Kolhydrater, äter som sagt LCHF

Till drycker:
- Dr. Pepper
- Absint
- Allt smaksatt med körsbär
- Sprite
- Coca cola

I din inredning:
- Röda väggar
- Okaklat badrum
- Soffa i manchestertyg
- Kala väggar
- För mycket färg på möblerna

När det kommer till personlighetsdrag:
- Självgodhet
- Behov av att trycka ner andra
- Negativitet
- Extrema besservissrar
- Folk som ljuger

Likes

Comments