Halloj!

Nu har jag varit borta igen men känner att jag får ut mer utav bloggandet om jag skriver när jag känner för det och inte känner mig tvingad utav det. Kanske redan skrivit det men nu får ni läsa det igen då.

Som ni kanske vet så har jag en liten unghäst och alla vet ju att man inte ska lita på unghästar hur snälla dom än är. Right? Right. Min lilla Kaffe är hur snäll som helst vid hantering men har ett litet humör som kan explodera. Han har världens fulaste olathet som är att han ställer på upp på bakbenen när jag rider honom och han inte förstår eller helt enkelt inte vill. Vissa ridpass är han huuuur snäll som helst och vissa är han bara stegring efter stegring vilket gör mig lite less de dagarna.

Jag hade träning i måndags som vanligt för Nina Sturesson, markarbete och när jag gjorde iordning Kaffe så var han väldigt gullig som alltid. Jag sadlade och tränsade och sen ledde jag ut honom. När jag skulle hoppa upp på honom så kände jag att han var lite väl på hugget och han har även en till olat som är att han vägrar att stå still när man ska hoppa på så han går runt och runt pallen i flera år innan han står still. När jag väl kom upp så kände jag att han var en tickande bomb. Han skulle explodera när som helst. Han vägrade skritta eller stå still, han skulle bara iväg. När jag väl fick honom till att stå still vid öppningen utav paddocken där resten utav de som skulle rida med mig stod så han jag inte stå still mer än 5 sekunder innan han gör världens stegring, 3 på raken. Sedan hoppar han upp i luften och skjuter rygg några gånger så jag flyger av. Innan jag åker av så nockar han mig med sitt stora huvud och då flyger jag av och landar på huvudet i marken. I skolan så går det runt att jag både blivit sparkade i huvudet och trampad på armen men det är jag rätt säker på att jag inte blivit. Jag har bara ramlat av med huvudet först på en grusgång med stora stenar. Jag tror jag svimmade av i någon sekund och sedan försökte jag mest andas. Några sprang efter min häst som travade så försiktigt iväg och några sprang efter lärare.

Efter ett litet tag så kom en lärare och de tar mig till sjukhuset tillsammans med min kompis Alva. (Jag orkar inte berätta allt som hände där) Jag lev lagd på en brits och förd till ett rum där de tog prover och sedan fick jag morfin liknande för jag hade så ont i mitt huvud och i min käke. Mina doktorer som jag hade var inte överens om vad det var för fel på mig hahahah. En sa att mina ögon såg konstiga ut, att de inte svarade som de skulle. En sa att det inte var något fel på mig och den sista sa att jag hade hjärnskakning och jag litar mest på henne. Jag va där från 1 ungefär till kvart över 10. De ville helst att jag skulle stanna där över natten men jag tycker sjukhus är svinäckliga på natten och det var ingen bekväm säng för två eftersom Marcus kom lite senare när jag hade morfin grejen i mig. Sova två i de yttepytte sängarna de har är inget jag rekommenderar. Så vi åkte hem efter det. Nu är jag tillbaka i Skövde från att vara i varberg under denna dramatiska händelsen och det har jag varit sedan tisdag och jag har varit helt död under dessa dagarna men nu är jag nästan tillbaka för att jag ska tävla på söndag vilket mina föräldrar inte tycker är en så bra idé.

Detta har alltså varit det som har hänt under denna veckan. Detta var även första gången jag har ramlat av så "allvarligt" under mina 7års ridning. Har ni någonsin ramlat av och slått er ordentligt? Skriv, jag vill veta :)

Bye Bye

Borta på morfingrejen och svullen kind på de <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Halloj!

De här med bloggandet gick ju bra eller inte... Nu har jag varit borta härifrån i kanske 2 veckor. Varför vet jag inte det har mest blivit så att jag inte har haft tid eller så har jag bara inte orkat. Det är ju lite problematiskt med att jag inte bloggar när någon annan är med och jag är nästan alltid med Marcus så det är ju lite kaosigt.

Men iaf när jag lämnade så hade jag runt 7 läsare (Yippi) och nu när jag kommer tillbaka efter att jag inte ens har öppnat bloggen så har jag 47 läsare och jag bah eh jaha vad hände här? Vem sa vad? Hur hände detta? MINDFUCKED. För vissa kanske detta känns jätte lite och ingen stor grej men för en tjej som har haft 10 bloggar innan och aldrig haft mer än 10 läsare så är detta väldigt stort plus att jag inte ens har gått ut med min blogg till människor så eh ja vad hände liksom.

Vad har hänt på dessa två veckor då? Alldeles för mycket för att skriva allt så vi kör en snabbrepris (inte för att jag minns allt men aja). Förr helgen alltså den 6-7 maj så tävlade jag båda ponnisarna. Hoppning på Aqina i lördags och dressyr på Ferrari i söndags och sedan till varberg igen. Hoppningen gick hur bra som helst, dubbel 0:a vilket var allt vi satsade på det gick inte snabbt så ingen placering men jag hade en god rytm och balans i allt så det kändes väldigt bra. Dressyren o andra sidan gick mindre bra. Ni som är dressyrryttare vet den känslan när allt går perfekt och du känner bara yes det här tar vi hem och allt sånt där trevligt? Bästa känslan som finns liksom. Sen kommer de dagarna som det inte finns nån energi som helst varken hos dig eller hästen och allt är bara piss för hästen bara lunkar fram medans man sitter där för kung och fosterland att väcka skiten. Eh ja den känslan hade jag i båda klasserna. Hjälpte ju inte med vädret som vart förbannat grått.

Bla bla bla med vad som hände i veckan för det var nog inget speciellt. JO FÖR FAN DET HAR DET VISST. Jag vann 2 flak med Aloe Vera från NOBE, jag som älskar Aloe Vera blev överlycklig så nu har jag 36 flaskor. Hade 40 men druckit 4 såå heheh.

Idag så var jag och tävlade igen med Ferrari och hade nästan samma känsla som förra helgen fast lite mer energi. Jag skulle köra LB:1 och LA:1 men körde bara LB:1 för jag kände att jag inte alls var redo för LA:1 så då strök jag mig därifrån.

Nu håller min dator på att dö så måste sluta nu för att jag ska hinna publicera. Glömde min laddare i Varberg självklart men ska tillbaka dit imorn igen så för överleva.

Vi hörs!

Likes

Comments

Halloj!

Idag så var de då träning för Ulrika Bidegård som det alltid är på torsdagar för oss som går NIU i varberg. Första gången jag hade me kaffe och han var hur duktig som helst! Han stannade en gång men det var för att han inte var säker på om han verkligen skulle hoppa det. Sedan så hoppade han allt. Inte för att det var så mycket märkvärdigt, en oxer och 4 räcken för mig de andra hade tre kombination och trippelbarr o de kände inte jag att kaffe var redo för. Vi hoppade inte mer än 60-70 eftersom det var hans första träning.

Mer än det hände väll inte idag. Nu sitter jag hemma och kollar på ex on the beach och imorgon så kommer jag få åka hem till skövde med lilla kaffe då det är lång helg. Imorgon är det också nationella prov i svenska igen fast skriv del, yeay or not. Sen ska jag på pay and jump med kaffe och Aqina på lördag så tagg på det. Sen händer det inte så mycket mer. Lär inte träffa Marcus då han jobbar hela helgen så de är ju kört. Fan va kort inlägg men så får det va ibland.

Ha de gött!

Likes

Comments

Halloj!

Ojoj två inlägg på 2 dagar är helt otroligt. Neh men nu ska vi vara seriösa hur härligt var inte vädret idag?! Jag kan tyvärr inte tala för alla i hela Sverige men kan tala för alla i Varberg tror jag. Solen har bara stekt på och varit hur gött som helst. Igår va jag också så jävla glad då de regnade sån där vårregn. Ni vet den lukten man känner när de regnar på vår/sommar? Så frisk och härlig. Asså jag var så glad och jag brukar vara den dystra i klassen men nu de senaste dagarna har jag varit hur glad som helst.

Vad har hänt idag då`? Inte mycket mer än att vi hade NP i svenska läsförståelse och hade 3h hål så jag och några kompisar var på donken sen åkte till hem till den ena o kolla 13 reasons why (Älska serien, hatar alla i serien förutom typ Jeff). Sen tillbaka till skolan för att ha matte och biologi/naturvetenskap. Sedan hade nästan hälften av klassen häst vid hand lektion. Jag var då en utav dem. De är rätt kul men så fort läraren kollar på en så glömmer man typ hälften så de är lite jobbigt. När jag hade de så tog min tjommis min häst och gick ut o gick me honom för att sedan duscha honom. Det är väldigt bra att ha henne för hon är väldigt snäll o gör det när jag inte hinner så nu är han ren och fin. Kanske inte precis nu för han har antagligen rullat sig i sin box men iallafall han var ren och fin. När vi sedan skulle åka hem så hade vi rutorna nere för de va så jävla varmt och så var de rusningstrafik så vi fasta utanför donken vid en rondell och självklart så lockade donken med sin lukt så vi åkte dit... Donken två gånger på en dag är inte bra... Tänkte ut o springa idag men vår NIU tränare i idrott sa att vi skulle ha fys i morgon så tar ut det där istället. Onödigt att träna för mycket.

Imorgon blir det första hoppträningen med Kaffe på skolan och är super taggad. Vi ska inte hoppa så mycket utan mest träna lite smått och enkelt.

De var väll typ allt för mig. Om nån undra så lyssnar jag på musik just nu och ska kolla på jacksepticeye när han spelar Outlast 2 för det är fett kul.

Ha de gött!

Vissa gillar att hoppa mycket högre än vad hindret är

Likes

Comments

Hej!

Bara så ni vet så skriver jag bara när jag är själv för då kan jag bara fokusera på att skriva.

Det har inte häst så mycket sen jag sist skrev men jag har haft med Kaffe på lektionerna här nere i Varberg och han har varit jätte duktig. Första lektionen som jag hade med honom var igår för Nina Sturesson och vi gjorde bara basics men honom och mycket att han ska vara rak och grunder. Det var väldigt nyttigt för honom och han tyckte det var väldigt roligt. Hände inte så mycket mer igår förutom att Marcus var här och vi kollade på tv men jag somna som alltid heheh.

Idag så hade vi gästträning för Stefan Jansson och det var också mycket grunder vi jobbade med som rakriktning och övergångar. Kaffe är extremt stor och stark så han drar gärna iväg från mig i galoppen så vi fick tipset att arbeta med galopp på volt i korta intervaller för att han inte ska hinna dra iväg lika mycket och sen fick vi även att vi ska jobba på att behålla ställningen i volterna. Nu är kaffe väldigt ung och outbildad men jag kände att han verkligen försökte att jobba så mycket som möjligt. Det som är bra med Kaffe är att han så gott som alltid vill gå i form. Han söker 99% utav ridpasset alltid kontakten i tygel. Han ska dock vara hopphäst men han blir nog mer som dressyr iallafall.

Nu kollar jag mest på Youtube och äter melon eftersom jag inte är de minsta hungrig. Jag är seriöst typ aldrig hungrig nu när jag bor själv eller så är jag alltid hungrig bara att jag aldrig orkar göra nått att äta. Kan va de ock. Många stör sig på att jag säger ock istället för också men de är mycket enklare enligt mig. Vet inte varför dock men jag har ingen korrekt svenska så de blir vad de blir.

De va väl lite de jag hade idag. Inte så mycket men iallafall något. Jag kommer skriva ut lite när jag väl känner för det så att jag fortfarande kan hålla mig motiverad.

Ha de gött <3

Likes

Comments

Halloj!

Jag skrev inget igår för att jag var med min pojkvän hela dagen. Det började i fredags då jag åkte till göteborg för att möta upp han på hans jobb. Sedan åkte vi hem till mig i Skövde där jag bor på helger och lov med mina föräldrar. Inte så mycket mer hände där. Jag är bland de jobbigaste människorna att åka bil med har jag märkt, varje gång jag ska sätta på musik så lever jag mig in i musiken så jävla mycket och börjar "dansa" till. Jag tycker det är väldigt kul men min pojkvän gillar det inte lika mycket när jag slänger med armarna och sjunger till låtarna.

Vi kom hem vid 4 och mockade och tog in hästarna o gjorde alla de stallgrejorna man behöver göra.

Igår så var jag och provade ut sadlar till Kaffe. Mamma hade pratat med sadelutprovaren och hade sagt att jag helst ville ha en brun men hon sa att det var svårare att hitta en brun så jag var inställd på att det kunde bli en svart istället. Som tur var så fanns det två bruna sadlar som passade honom. Självklart var de de dyraste, en Prestige Versailles och en JF så de va lite jobbigt att välja då båda var väldigt snygga och sköna men Versaillesen var ny och JF var begagnad så jag valde Versailles. Den var också snyggast enligt mig då den har vita detaljer. Ska lägga in en bild på den. Efter det så hade jag träning med Ferrari inför min tävling om 2 veckor. Det gick inte särskilt bra då Ferrari var väldigt seg och lyssnade knappt. Bättre lycka nästa gång.

Idag så åkte jag ner till Varberg igen. Min kille åkte också hem till sig när jag åkte till Varberg. Inte särskilt kul där. Sitta i en hästlastbil i 2h, händer inte så mycket där. Nu i Varberg sitter jag mest och väntar på att min bästis ska komma och hämta mig efter hon ridit så att jag kan hämta hem min lilla bil. Det finns egentligen inge mer att säga. Ska ner till stallet och ut o gå med Kaffe så att han får röra på sig lite. Ska bli väldigt kul o ha med han här nere igen så att vi kan växa tillsammans ännu mer.


Det var mycket kort om helgen men nu ska jag vänta på att Marcus (min pojkvän) ska komma hit till Varberg.

Ha de gött <3

Bildresultat för prestige versailles

Likes

Comments

Hej!

Då ska jag testa detta med blogg igen. Har haft runt 5 bloggar innan från typ 2013 - 2015 så ja det med bloggandet är inte särskilt nytt men har aldrig haft intresset att faktiskt fortsätta. Men med tanke på ett jag har flyttat hemifrån så hade det varit kul med en blogg så att jag kan se tillbaka när jag är fett gammal om vad jag gjorde om ens denna sidan är kvar då.

Jag är då en tjej med hästar som mitt stora intresse. Förutom det så är vänner och svenska och engelska något jag älskar också. Kan verka som en nörd just nu men jag är absolut sämst på att plugga men jag kan verkligen inte plugga hur mycket jag ens försöker. Jag skulle säga att jag är rätt duktig i skolan men alla har sina åsikter. Mitt gymnasium är typ som alla andra fast att jag har en liten skola med en klass enbart utav tjejer och en enda kille på hela skolan han har turen att gå i vår klass. Jag går på ett ridgymmnasie men det är inte särskilt märkvärdigt faktiskt. Vissa tror att det är nån jätte stor grej med att gå på ett ridgymnsie men det är det inte. Man har de ämnena som är på naturbruk fast att man har två dagar som det nästan enbart är stall dagar.

Jag är också ett Netflix fan vilket gör att jag kollar mängder utav serier. 13 Reasons Why är min favorit men jag har sett klart den fast har börjat om så att min kompis som inte har Netflix också ska få se den. Jag är den där kompisen som hänger över ens axel när man ska visa sin favorit serie för att se deras reaktion. Jobbigt? Jag vet.

Vad jag vill med denna bloggen är inte särskilt mycket, som jag skrev förut så vill jag mest donkumentera min dag pch skriva av mig för det mesta. Även om jag är en rätt tyst tjej som inte drar åt mig jätte mycket uppmärksamhet så händer de rätt mycket i mitt liv. Jag är mer den personen som inte kan prata om det utan mest håller tyst för jag vill inte dra uppmärksamhet till mig själv när jag känner att något stör mig. Jag blir lätt irriterad men nästan aldrig arg. De gångerna jag blir riktigt arg då är det inte kul att va i närheten utav mig.

Jag har några riktigt bra vänner och en fantastisk pojkvän. Det låter extremt cheesy men skulle säga att jag har ett bra liv då jag har föräldrar som gör allt för mig. Jag har liksom flyttat till varberg och de betalar min hyra annars hade jag fått bo på gatan. Jag har också tre fantastiska hästar som jag älskar. Kaffe är han på min header och första gången han hoppade. Han är 6 år och har varit på lösdrift sen han var 5 så väldigt ny inriden. Han är mitt nya projekt som ska ta mig till de stora tävlingarna om några år. Sedan har jag två ponnysar, Ferrari och Aqina. Ferrari är dressyr ponny och Aqina hopp. Aqina är inte min häst utan jag har henne mer för utbildning. När hon kom till mig så hade hon varit på en ridgskola men sen blev hon dräktig när hon råka rymma från en hage där hon blev inriden (dräktig = gravid) så hon fick åka hem och få ett föl. Detta var runt 2013-2014. 1 mars 2015 så fick jag hem henne till mig. Hon var inte mycket riden då och kunde knappt något. Hon hade hoppat runt 50-60 under den perioden hon var på ridskolan men inte mer. Nu efter all den tid så är hon utbildad till Msv B med mig, dock inte kvalad men det blir hon till sommaren kan jag lova. Ferrari är då min dressyr ponny som just nu är till salu. Ingen som kommit o kollat på honom tyvärr men han visar kapacitet i hoppning också så han är egentligen mer allround ponny. Haft Ferrari i lite mer än 3år så han kan jag nästan utan och innantill.


Detta var lite lätt om mig och hoppas ni kommer följa min resa med hästarna mest men också annat som händer i mitt liv.

Ha de <33


Likes

Comments