Vi alla har olika former på vårt ansikte och vi måste därför korrigera på olika sätt, youtube är bra men visar ofta bara hur man korrigerar ett typ av ansikte. Jag har därför skissat upp på ett ansiktskort hur just du ska korrigera ditt ansikte. Sätt upp ditt hår och kolla rakt in i spegeln för att se vilken form du har.


Har du ett avlångt ansikte så vill du lägga korrigeringen i pannan, fokusera mest i mitten, lägg även korrigering under hakan och under käken för att ge illusionen av ett kortare ansikte. Undvik att lägga highligt i pannan och på hakan, lägg highligt under ögonen som en triangel som sträcker sig brett ut. Se bild.

Har du ett runt ansikte så ska du korrigera sidorna av ditt ansikte, lägg korrigering under käken och även på tinningen, undvik att lägga korrigering på haka och mitten av pannan eftersom där vill vi lägga highligt som smalar av och förlänger ansiktet. Lägg highligt på haka, panna och som en triangel under ögonen men håll triangeln nära näsan och undvik att lägga den brett ut. Se bild.

Har du ett fyrkantigt ansikte med tydliga käkben? Isåfall ska du lägga korrigeringen på käkbenet istället för under, du ska även lägga korrigeringen på sidan av pannan och undvika att lägga i mitten av pannan och hakan, lägg din higligt under ögonen i en triangel som sträcker sig brett ut, lägg även highligt på hakan och mitten av pannan. Se bild.

Har du ett trekantigt ansikte så ska du lägga korrigeringen generöst i sidan av pannan, lägg highligt under ögonen som en triangel, undvik att lägga highligten brett ut. Lägg även higligt generöst på hakan. Se bild.

Jag hoppas att ni har lärt er något nytt och är det något ni undrar så kan ni skriva en kommentar eller skriva ett meddelande till mig på Facebook. - Nicole Nilsson Ragazzo.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments