Har du någonsin undrat varför det finns gröna och andra lustiga färger på concealers? Låtit bli att köpa för att det ser skrämmande ut? Det är helt förståeligt! För det ser väldigt skrämmande ut men det är faktisk en VÄLDIGT praktisk produkt och jag hade inte velat leva utan den i min sminkväska.

Jag ska nu förklara kort hur denhär produkten fungerar. Om du kollar på färgcirkeln nedan så ser du att grön är på motsatt sida från röd, det betyder att de är kontrastfärger. Det innebär att om du sätter dessa färgerna bredvid varandra så kommer de att förstärka varandra, den gröna kommer alltså se grönare ut och den röda ser rödare ut men när du blandar dom så börjar det hända saker, då neutraliserar dom nämligen ut varandra. Så om du har en finne på pannan som är röd och lägger en neutraliserande grön concealer på så kommer det röda försvinna bättre än om du lägger en vanlig hudtonad concealer.

Det samma gäller andra färger, har du mörka/ blåa ringar under ögonen så ska du använda en orange consealer eftersom det är kontrastfärgen till blå. Självklart använder man dessa färgerna under sin foundation så att man inte går runt med en regnbåge i sitt ansikte.😉

Vad jag tycker om med den här tekniken är att jag behöver inte använda ens hälften så mycket smink som jag gjorde tidigare, det täcker bättre och kräver mindre smink än vanliga consealers, både ekonomiskt och praktiskt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments